Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι θέλουν “αρχηγό” του ΠΑΣΟΚ τον… Παπαδήμο!

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ακόμη και σήμερα, που οι εφημερίδες αντιμετωπίζουν κρίση κυκλοφορίας και αξιοπιστίας, το «Βήμα της Κυριακής», διατηρεί εφεδρείες εμπιστοσύνης στο αναγνωστικό κοινό. Η δε ιστορική διαδρομή του, ως «ναυαρχίδα» του Συγκροτήματος Λαμπράκη, του επιτρέπει να έχει εκ των έσω πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα στη λεγόμενη «Δημοκρατική Παράταξη», η οποία σήμερα εκπροσωπείται από το ΠΑΣΟΚ.
Σε ρεπορτάζ λοιπόν που δημοσιεύει για την «επόμενη μέρα» του ΠΑΣΟΚ, τις ισορροπίες που διαμορφώνονται μεταξύ των δελφίνων, αλλά και τις προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου για τυχόν μελλοντικούς ρόλους σε διεθνή φόρα και οργανισμούς, αποκαλύπτει ότι πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αρχίζουν να βλέπουν ως επιλογή για το μέλλον την… αρπαγή του Λουκά Παπαδήμου.
Δηλαδή, να συνδυαστεί η παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του Κινήματος για να διαφυλαχθεί η ενότητα μέχρι τις επόμενες εκλογές, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου για πρωθυπουργού, στις κάλπες που θα στηθούν πιθανότατα εντός του Μαρτίου.
Υπό άλλες συνθήκες, το συγκεκριμένο σενάριο θα ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Επειδή όμως μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ, όλα είναι πιθανά. Το ερώτημα βέβαια είναι, τι έχει να πει επί του θέματος ο καθ’ ύλην αρμόδιος, εν ενεργεία Πρωθυπουργός.