Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Υπάρχει και… μπασκετικό ντέρμπι

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το Σάββατο ποδόσφαιρο, την Κυριακή μπάσκετ! Οι αιώνιοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους και οι φίλοι των δύο ομάδων ή θα μοιραστούν συναισθήματα, ή θα βρεθούν στα ύψη ή την Δευτέρα θα κυκλοφορούν με ‘μαύρες πλερέζες’!
Πριν μόλις λίγα χρόνια, είχε συμπέσει σε ένα σαββατοκύριακο μία τέτοια διπλή σύγκρουση, με τον Ολυμπιακό να βγαίνει ‘δις’ κερδισμένος. Όμως τότε και οι δύο αγώνες έγιναν στο Φάληρο. Η διαφορά είναι ότι τώρα το μπασκετικό ματς είναι στο Ο.Α.Κ.Α., την επόμενη και όχι την ίδια μέρα!
Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Τετάρτη την Γαλλική Νανσί, ενώ οι πράσινοι υποδέχονται την Πέμπτη την Γερμανική Μπάμπεργκ. Δύο αγώνες με προοπτική νίκης και για τους δύο. Ειδικά για τον Ολυμπιακό, η ήττα ‘απαγορεύεται’ αν η πρόκριση στους 16 της Euroleague δεν θέλουν στον Πειραιά να χαθεί!
Το μπασκετικό ντέρμπι στο Μαρούσι, βάσει της εικόνας των δύο ομάδων αυτή τη στιγμή, έχει ξεκάθαρο φαβορί τον Παναθηναϊκό. Επειδή όμως σε τέτοιους αγώνες θα βαρεθούμε να λέμε ότι αυτό δεν παίζει μεγάλο ρόλο, Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς προετοιμάζονται κατάλληλα.
Στους πρωταθλητές, η απουσία του Περπέρογλου είναι δεδομένη, όπως φυσικά και του Τσαρτσαρή. Ο Μπατίστ αναμένεται ακόμα καλύτερος από το τελευταίο ματς με την ΤΣΣΚΑ, μετά από τον τελευταίο τραυματισμό του και οι φίλοι της ομάδας περιμένουν την έκρηξη του πάθους από την ομάδα και ιδίως από τον Διαμαντίδη που έχασε τα τελευταία κρίσιμα λεπτά με τους Ρώσους.
Στο λιμάνι τώρα, ο αγώνας της Κυριακής είναι μία δοκιμή ακόμα για της δυνατότητες της φετινής ομάδας. Μέχρι τώρα τα αποτελέσματα, κυρίως στην Ευρώπη, δεν είναι τα αναμενόμενα. Εκεί δηλαδή που υπάρχει και υψηλός ανταγωνισμός. Πιστεύω ότι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι οριακό και θα κρίνει το μέλλον αυτής της ομάδας.
Αν δηλαδή θα μείνει η ίδια ή θα υπάρξουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.
Υ.Γ.: Το lock out στο ΝΒΑ συνεχίζεται και πιθανών να προσελκύσει το ενδιαφέρον και των ελληνικών ομάδων για κάποιους παίχτες, με τον Ολυμπιακό να φέρεται ιδιαίτερα ‘ζεστός’!