Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Μια ιστορική συμφωνία για το μέλλον

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορούμε να ελπίζουμε ότι αυτή η χώρα θα πορευθεί στο επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές, επανακτώντας το κύρος και την αξιοπρέπειά της.
Αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο, δύο διαφορετικές νοοτροπίες και αντιλήψεις, που στηρίζονται κατ εξοχήν σε ιδεοληπτικά στερεότυπα από το παρελθόν, να συμπορευθούν προκειμένου να φέρουν σε πέρας την πιο δύσκολη αποστολή μετά τον εμφύλιο.
Ο μεγάλος στόχος όμως- κι αυτό κρατάμε- για τον οποίο εμείς στο Statesmen δώσαμε μάχες κόντρα στο «κλικάρισμα» του φθηνού εντυπωσιασμού, του κομματισμού και του λαϊκισμού, επετεύχθη. Τα δύο μεγάλα κόμματα στο όνομα της πατρίδας και του Έθνους, έκαναν αυτό που επιζητούσε η κοινωνία και ο ρόλος της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό σύστημα.
Επιτέλους μετά από πολλές δεκαετίες, οι δύο μεγάλες ιστορικές παρατάξεις συναντώνται για να αντιμετωπίσουν τον φανατισμό των άκρων, και να υπερασπιστούν σε διεθνές επίπεδο τη τιμή και την αξιοπρέπεια της χώρας. Από σήμερα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να βάλουμε τις βάσεις για να ξανακάνουμε υπερήφανη την πατρίδα μας.