Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Παρέμβαση Κων/νου Στεφανόπουλου

Θερμά εκφράστηκε για τον Λουκά Παπαδήμο ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, σε δήλωσή του πριν ακόμη εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις στο προεδρικό μέγαρο.
Ταυτόχρονα, όμως, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίσθηκε ιδιαίτερα σκληρός για την καθυστέρηση στη λήψη σχετικών αποφάσεων.
"Έχω να πω τα καλύτερα λόγια. Τον γνώριζα πολύ όταν ήμουν Πρόεδρος. Είχε έρθει επανειλημμένως στο γραφείο μου" είοε ο κ. Στεφανόπουλος, καλώντας τον Λουκά Παπαδήμο να μην δεχθεί καινούριους φόρους διότι -όπως είπε- "δεν τους αντέχει ο ελληνικός λαός, ο οποίος δεν μπορεί να υποφέρει πια".
Ο πρώην Πρόεδρος είπε ότι ο κ. Παπαδήμος "είναι το μόνο ευχάριστο σε αυτή την υπόθεση, η οποία έχει γελοιοποιήσει τους πάντες, τους ίδιους και τον τόπο". "Πέντε μέρες για να πουν ένα όνομα. Γελοιοποίηση πλήρης. Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε φτάσει σε αυτό το κατάντημα, ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε υποψηφίους κυβερνήτες αυτά τα πρόσωπα" τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος.
Ερωτηθείς τι πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχε γίνει διαφορετικά, ο κ. Στεφανόπουλος απάντησε: "Έπρεπε να αποφασίσουν αμέσως. Να μην εκθέσουν πρόσωπα και πράγματα, να αποφασίσουν αμέσως τον κ. Παπαδήμο, ο οποίος ήταν ο καλύτερος βεβαίως από τους υποψηφίους, αλλά ταλαιπωρήθηκε και αυτός αφάνταστα. Φαντάζομαι τουλάχιστον".
Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε "να διορθωθεί η κατάσταση". "Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος. Αν και η αισιοδοξία απαιτείται όταν δεν χρειάζεται, λένε οι σοφοί" σημείωσε ο κ. Στεφανόπουλος.