Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Η Αν Σινκλέρ (ξανα) θέλει διαζύγιο

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Και πολύ άντεξε, μεταξύ μας, η γυναίκα. Εντείνονται στον γαλλικό Τύπο οι πληροφορίες ότι η Αν Σινκλέρ πήρε τη μεγάλη απόφαση, και θα προχωρήσει ως το τέλος αυτή τη φορά, την αίτηση διαζυγίου από τον Ντομινίκ Στρος-Καν.
Λέγεται μάλιστα ότι η άλλοτε κορυφαία άνκοργουμαν των γαλλικών ΜΜΕ έσπευσε ήδη να παγώσει τους κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που έχει με τον άλλοτε πανίσχυρο Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η σταγόνα που, λογικά, ξεχείλισε το ποτήρι, αφορά στην αποκάλυψη περί κυκλώματος μαστροπείας στο ξενοδοχείο «Κάρλτον», στην πόλη Λιλ της Βόρειας Γαλλίας, για την οποία φαίνεται ότι… κάτι ήξερε ο DSK.
Η Αν Σινκλέρ είχε επιδείξει θαυμαστή υπομονή σε κάθε προηγούμενη αταξία του Ντομινίκ Στρος-Καν, σε σημείο… παρεξήγησης. Πολλοί μάλιστα την κατηγορούσαν πως έκανε ό, τι περνούσε από το χέρι της, για να αποτρέψει το ναυάγιο του… οικογενειακού στόχου, που ήταν φυσικά η εκλογή του Ντομινίκ Στρος-Καν στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ώστε η Αν Σινκλέρ να γίνει «Πρώτη Κυρία».
Σήμερα, το σενάριο έχει οριστικά ναυαγήσει. Ακόμη κι αν ο Νικολά Σαρκοζί ηττηθεί στις εκλογές της άνοιξης του 2012, τη θέση του στα Ηλύσια Πεδία θα πάρει ο Φρανσουά Ολάντ. Το τέλος του ονείρου.