Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ε. Αμμανατίδου Πασχαλίδου: "Καμία ουσιαστική απάντηση δεν δίνει το Υπουργείο Παιδείας και Δια βίου Μάθησης για την μεταφορά των μαθητών ενώ κόβεται η σίτιση στα 42 Μουσικά και τα 3 Καλλιτεχνικά σχολεία".

Στην επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελίας σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών των Μουσικών και Καλιτεχνικών Σχολείων η Υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου απάντησε ότι το Υπουργείο κάνει ό,τι μπορεί στα πλαίσια των περιορισμένων κονδυλίων που διαθέτει ενώ η σίτιση κόβεται για όλα τα σχολεία!
 Η Υφυπουργός προσέθεσε, επίσης, ότι μία από τις αιτίες αυτής της μείωσης των κονδυλίων είναι και η κατασπατάληση πόρων από τις κυβερνήσεις των τελευταίων τριάντα χρόνων (!). Ωστόσο, για το τι πρόκειται να γίνει με την μεταφορά των μαθητών δεν δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση.
Αναφορικά με το πρόγραμμα σπουδών των Μουσικών Σχολείων, η Υφυπουργός σημείωσε ότι οι αλλαγές – συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης ωρών- γίνονται για την αναβάθμιση των Μουσικών Σχολείων. Από την μεριά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «όταν δεν γίνονται διορισμοί καθηγητών για τα ειδικά μαθήματα, είναι κοροϊδία να μιλάει το Υπουργείο για αναβάθμιση του προγράμματος των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας».