Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η παρέμβαση του Προέδρου Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, αναδεικνύει ότι στην Ελλάδα δεν υπηρετούν μόνο “εθνικά επικίνδυνοι” πολιτικοί αλλά και Δικαστές που τιμούν το δικαιικό σύστημα, τους νόμους και το σύνταγμα της χώρας.Το μόνο που μπορούμε να πούμε στον κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΤΣΟΥΝΗ είναι “ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ” για το ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ.
Όσο θα υπάρχουν αξιόλογοι δικαστικοί λειτουργοί όπως ο εν λόγω πρόεδρος, τόσο εμείς οι απλοί πολίτες, θα διατηρούμε ζωντανές τις ελπίδες για μια Ελλάδα δικαίου, για μια Ελλάδα ισονομίας, ισοπολιτείας που θα μοιράζει τα φορολογικά βάρη ανάλογα με τις αντοχές των πολιτών.

Παραθέτουμε αυτούσια την τοποθέτησή του.

“Είναι δυσμενής η Εθνική συγκυρία που βιώνουμε, ενώ είναι καταθλιπτικό το περιβάλλον για όλα ανεξαρτήτως των κοινωνικά στρώματα και τις κοινωνικές ομάδες. Για τη δικαιοσύνη είναι πιο βασανιστική η συγκυρία γιατί η τελευταία θα κληθεί να εφαρμόσει εργατικούς νόμους, που έχουν παραχθεί σε εχθρικό περιβάλλον μειωμένης Εθνικής κυριαρχίας όπως συνηθίζεται να λέγεται από τα επίσημα χείλη της Ελληνικής πολιτείας. Από νομοθετικό σώμα οι εκπρόσωποι του οποίου κατά την άσκηση του έργου τους και προκειμένου να αποστασιοποιηθούν απ’ την προκαλούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και κατακραυγή, αναζητούν στους πιστωτές λυτρωτικό γι’ αυτούς άλλοθι. Η εργατική θέση του Έλληνα γίνεται πλέον τραγική, τα παραδοσιακά μέτρα φτώχειας και προστασίας που αποτελούσαν προστατευτικό ανάχωμα απέναντι σε όποια καταχρηστική συμπεριφορά του οικονομικά ισχυρού εργοδότη έχει πλέον απολέσει πολύ μεγάλο μέρος από την ενοχλητική δραστικότητά της. Οι άφθαρτες από το χρόνο αξίες του δικαιικού μας συστήματος, όπως η καλή πίστη, η ευνοϊκότερη για τον εργαζόμενο μεταχείριση, η προστασία απέναντι σε όποια καταχρηστική συμπεριφορά του εργοδότη, οι οποίες κατά τη διαδρομή του χρόνου κυριολεκτικώς αποθεώθηκαν από τα Ελληνικά Εργατοδικεία, είναι αμφίβολο εάν πλέον αποτελούν στα χέρια της δικαιοσύνης αποτελεσματικά ιατρικά εργαλεία για την αποκατάσταση των ακρωτηριασμών”.