Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η ώρα της λύτρωσης…

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Το κράτος παρέλυσε, η οικονομική δραστηριότητα της χώρας βυθίζεται στο απόλυτο μηδέν και η εγκληματικότητα κυριαρχεί. Οι αντιφατικές δηλώσεις των κατεχόντων, οι εξάρσεις των εκλεγμένων λίγο πριν την κάθε ψηφοφορία πού συνοδεύονται από το γνωστό ναι σε όλα αλλά και οι παρασκηνιακές αποφάσεις, οι αιφνιδιασμοί και οι πολιτικοί εκβιασμοί οδήγησαν την χώρα σταδιακά να παραδίδεται στους δανειστές μας χωρίς λογιστική αξία.
Η Αλληλεγγύη φόρεσε τον μανδύα της τιμωρίας.

Το κούρεμα και οι λεπτομέρειές του αποφασίζονται χωρίς καν τη συμμετοχή μας! Η ανάγνωση των μέτρων αρχίζει σήμερα στο Κοινοβούλιο ενώ η κοινωνία ήδη ανησυχεί για τα νέα μέτρα πού προετοιμάζονται. Κατάντησαν την ζωή μας μια ταινία με τίτλο «Τρόμος και πανικός κάθε Σαββατοκύριακο». Αυτός ο τρόπος άσκησης της εξουσίας είναι σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία γιατί ο κάθε πολίτης βλέπει ότι οι θυσίες του δεν έχουν αντίκρισμα αλλά και γιατί αισθάνεται στο πετσί του ότι κανείς πλέον δεν τον υπολογίζει.
Πώς λοιπόν απαιτούν ο πολίτης να σεβαστεί και να εμπιστευτεί μια Εξουσία πού δεν τον υπολογίζει σε τίποτα αιφνιδιάζοντάς τον κάθε Σαββατοκύριακο στο όνομα της απραξίας της;
Η Λύτρωση είναι πράξη γενναιότητας και οι συνθήκες την απαιτούν.