Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Συνεχίζει μόνος του…

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Βενιζέλος ήταν και πάλι εκεί. Ο Παπανδρέου όχι… Η νέα, σημερινή εμφάνιση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών στη Βουλή, ήρθε να επιτείνει τη… σύγχυση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, για τις ισορροπίες εξουσίας ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον άλλοτε αντίπαλό του για την ηγεσία, στην εσωκομματική μάχη του 2007.
Σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου, οι δημόσιες παρουσίες του οποίου, ειδικά στη Βουλή, έχουν περιοριστεί σε υπερθετικό βαθμό το τελευταίο διάστημα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακολουθεί μια στρατηγική εξωστρέφειας.
Δεν… χάνει ευκαιρία να παρουσιάζεται στη Βουλή, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε συνεντεύξεις Τύπου, απαντώντας για όλα όσα του καταμαρτυρούν. Και φυσικά, σηκώνει το βάρος της αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει παραδεχθεί ότι μέσα σε αυτή την εξαιρετικά αρνητική για την Ελλάδα συγκυρία, χαραμίζει το προσωπικό κεφάλαιο πολιτικής υπεροχής που τον διακρίνει.
Παρά ταύτα ωστόσο, δεν το βάζει κάτω. Και συνεχίζει, μόνος, σε μια πορεία υπεράσπισης του έργου του. Επομένως, υπερασπίζεται την ίδια στιγμή την Κυβέρνηση και φυσικά το ΠΑΣΟΚ.
Η ρητορική Βενιζέλου, και η στρατηγική θεώρηση της πολιτικής πραγματικότητας όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, ανοίγει «θέματα» για την επόμενη ημέρα. Του ΠΑΣΟΚ φυσικά…