Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

"Συνάντηση Καλαφάτη - Τζιτζικώστα με γνώμονα το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη"

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και τέως Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την επίσκεψή του στον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Συναντηθήκαμε, σήμερα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα για να συζητήσουμε μια σειρά σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της.

Από τη συνομιλία μας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά η κοινή διαπίστωση περί εγκατάλειψης της Θεσσαλονίκης από τη σημερινή κυβέρνηση.
Ο κ. Τζιτζικώστας έχει αναλάβει ένα δύσκολο και επίπονο έργο, να συντονίσει και να τρέξει έναν καινούριο θεσμό. Πιστεύω ότι μέχρι στιγμής τα καταφέρνει πολύ καλά, κερδίζοντας το στοίχημα και τις εντυπώσεις.
Είναι όμως γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν παρέχει σήμερα στις Περιφέρειες εκείνα τα εφόδια και τη στήριξη που χρειάζονται για να ασκήσουν αποδοτικά το νευραλγικό ρόλο τους.
Για το λόγο αυτό εξέφρασα το ενδιαφέρον και την πρόθεσή μου, να βοηθήσω και να συμβάλω ουσιαστικά στο έργο της Αντιπεριφέρειας, σε μια προσπάθεια ταχύτερης και αποτελεσματικότερης επίλυσης ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.
Συμφωνήσαμε λοιπόν με τον κ. Τζιτζικώστα να υπάρξει μεταξύ μας, μια διαρκής ενημέρωση και στενότερη συνεργασία. Να κινηθούμε δηλαδή στο εξής από κοινού προς την κατεύθυνση στοχευμένων παρεμβάσεων και ενεργειών που απορρέουν από τους θεσμικούς μας ρόλους, με γνώμονα να επιτυγχάνουμε συστηματικά το καλύτερο για τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της.
Στο ίδιο πλαίσιο, θα ακολουθήσει ένας κύκλος συναντήσεων μου, με όλους τους Δημάρχους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Στόχος μου είναι η περαιτέρω συνεργασία μας σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, σε συνδυασμό με τα καίρια αναπτυξιακά ζητήματα της Θεσσαλονίκης".