Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Βουλή: Κρίσιμη η σημερινή ψηφοφορία επί άρθρων του πολυνομοσχεδίου

Η κυβέρνηση ξεπέρασε χθες την πρώτη δύσκολη δοκιμασία καθώς το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής δίχως διαρροές από πλευράς της συμπολίτευσης (154 «ναι» έναντι 141 «όχι» επί 295 παρόντων).
«Μάχη των μαχών» χαρακτήρισε σε δραματικούς τόνους ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη σημερινή κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου για την εφεδρεία και το βαθμολόγιο/μισθολόγιο υποστηρίζοντας από το βήμα της Βουλής ότι η ψήφιση των επίμαχων διατάξεων αποτελεί προϋπόθεση όχι μόνο για την εκταμίευση της έκτης δόσης αλλά και για να υπάρξει «αύριο» στη χώρα.
Η κυβέρνηση ξεπέρασε πάντως χθες την πρώτη δύσκολη δοκιμασία καθώς το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής δίχως διαρροές από πλευράς της συμπολίτευσης (154 «ναι» έναντι 141 «όχι» επί 295 παρόντων).
«Εάν δεν αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει αύριο, ότι δεν υπάρχει επόμενη ημέρα για τίποτε και δεν λειτουργήσουμε τότε θα έχουμε παίξει με τη φωτιά και θα έχουμε καεί» προειδοποίησε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος κυρίως στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που εγείρουν αντιρρήσεις.
«Το νομοσχέδιο στο σύνολό του είναι προϊόν μιας εξαιρετικά δύσκολης διαπραγμάτευσης και αφορά την υποχρέωσή μας να είμαστε σοβαροί υπεύθυνοι ενωμένοι και κυρίως να έχουμε συνείδηση της ιστορικότητας των στιγμών, άρα του ανεπανάληπτου μεγέθους της ευθύνης που σηκώνουμε» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος επιχειρώντας να κάμψει τις αντιρρήσεις του σώματος.
Έθεσε όμως προ των ευθυνών της και την ΝΔ λέγοντας: «εάν η αξιωματική αντιπολίτευση νομίζει ότι καταψηφίζοντας, απέχοντας και λοιδορώντας δεν μετέχει στην ευθύνη κάνει λάθος γιατί ήταν εδώ πριν από εμάς και έχει τη θεμιτή φιλοδοξία να είναι εδώ και μετά από εμάς. Για να συμβεί, όμως, αυτό πρέπει το κοινό μας σπίτι να υπάρχει».