Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Αθλητισμός: Επιστροφή στις αξίες, όλοι οι Έλληνες μία ομάδα

Συνεχίζεται η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.Σε κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Αθλητισμού συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες της πολιτικής που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία στο χώρο του Αθλητισμού.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Αθλητισμού, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο αν. Γραμματέας Προγράμματος κ. Βασίλης Κικίλιας, ο Γραμματέας Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΠΣΑΠ κ. Αντώνης Αντωνιάδης, ο Διευθυντής της Γραμματείας Προγράμματος κ. Παντελής Σκλιάς και ο επιστημονικός συνεργάτης Δρ. Βαγγέλης Σουφλέρης.

Η ομάδα εργασίας της Νέας Δημοκρατίας:

· Έδειξε «κόκκινη κάρτα στη κυβερνητική ανεπάρκεια», επισημαίνοντας το μαρασμό του σωματειακού αθλητισμού, την κατάργηση του σχολικού αθλητισμού, την υπονόμευση του μαζικού αθλητισμού, την εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων, την αδιαφάνεια στη διαχείριση πόρων και την διαφθορά, την έξαρση βίας στα γήπεδα και τη γενίκευση της ατιμωρησίας.
Προσδιόρισε τη Στρατηγική Αντεπίθεσης της Νέας Δημοκρατίας στο χώρο του Αθλητισμού, με στόχο τη νίκη των αξιών.
Πρότεινε Έξυπνες Πολιτικές στο χώρο του Αθλητισμού με:
-θεσμικές παρεμβάσεις στην οργάνωσή του,
-νέα χρηματοδοτικά μέσα συνδυασμένα με αναπτυξιακή ανταποδοτικότητα,
- αξιοποίηση της κοινωνικής διάστασης της αθλητικής μας πολιτικής.
Έδωσε έμφαση στη Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη και στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η οικονομία από αυτή.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:
«Κεντρικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι, επικαιροποιώντας τις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού, να καταστήσει την Ελλάδα Διεθνές Αθλητικό Κέντρο. Ενεργοποιώντας τα νέα χρηματοδοτικά μέσα, κινητροδοτώντας την αθλητική επιχειρηματικότητα, επενδύοντας πάνω στην κοινωνική διάσταση του Αθλητισμού με έξυπνες πολιτικές και αξιοποιώντας τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και την κοινωνική εταιρική ευθύνη, η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει διπλό στόχο: Πρώτον να δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα για την οικονομία της από τη προσέλκυση αθλητικού ή αθλιατρικού τουρισμού και δεύτερον να επαναφέρει τις αθλητικές αξίες που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, καθιστώντας «Όλους Τους Έλληνες Μια Ομάδα», δυνατή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τη κρίση.»
Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τον Αθλητισμό, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Ιωαννίδης υπογράμμισε:
«Ο Τομέας Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την Γραμματεία Προγράμματος, προετοιμάζει μια ολοκληρωμένη παρέμβαση μαζί με τον κόσμο του αθλητισμού.
Στην Ελλάδα είναι ανάγκη να διαμορφώσουμε μια σύγχρονη αθλητική πολιτική, με νέες οργανωτικές και διοικητικές δομές, που θα αναδείξουν, τόσο τον αναπτυξιακό, όσο και το βαθιά κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού».