Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η πολιτική δράση του Θεόδωρου Καράογλου

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011
Φίλες και φίλοι,
- 1.000.000 άνεργοι, ίσως και παραπάνω - 2.000 περίπου αυτοκτονίες μέσα σε 1 χρόνο - ύφεση πάνω απο 7%  - μείωση του ΑΕΠ κατά 20% μέσα σε 2 χρόνια
Είναι πολύ λίγα μόνον, από τα απελπιστικά μεγέθη που αποτυπώνουν την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, μόλις 2 δύο χρόνια από τότε που η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.
To ΠΑΣΟΚ, που επί 2 χρόνια δεν δεχόταν οποιαδήποτε συζήτηση για μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας μας και που ζητούσε εξεταστική επιτροπή για την πώληση του ΟΤΕ στα 28€/μετοχή, ενώ τελικά τις πούλησε στα 8€, μας οδήγησε στα δεσμά του Μνημονίου με όλες τις αρνητικές συνέπειες που βιώνουμε.
Η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, τα λουκέτα στην αγορά πολλαπλασιάζονται, οι επενδύσεις είναι καθηλωμένες, οι δείκτες της παραγωγικής δραστηριότητας, όπως και η ανταγωνιστικότητα, είναι σε χαμηλά επίπεδα και η αισιοδοξία έχει πλέον εκλείψει. Η κυβέρνηση του μνημονίου είχε την αναλγησία να βάλει χέρι στις παροχές για καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, ακόμα και στα επιδόματα τοκετού, σε μια χώρα που υποφέρει από έντονη υπογεννητικότητα.
Η αποτίμηση των δυο ετών διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ είναι θλιβερή. Κρίση δανεισμού, βαθιά ύφεση, δημοσιονομικές αστοχίες, έλλειψη ουσιαστικού σχεδίου. Η κατάληξη για την εθνική μας οικονομία είναι τραγική. Κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χώρας μας χάθηκε, οι δανειστές μας σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη χώρα και οι πολίτες έχουν φτάσει πλέον στα όριά τους.
Ο Ελληνικός λαός σήμερα είναι δέσμιος μιας πολιτικής που δεν την επέλεξε, δεν την ψήφισε, δεν την θέλει. ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ! Σήμερα οφείλουμε όλοι να μιλήσουμε ξεκάθαρα, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και ο λαός να αποφασίσει την πορεία που θέλει να ακολουθήσει η χώρα.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ! Μια νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο με στόχο να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη. Είναι ο μόνος δρόμος να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας, αλλά και να εξασφαλίσουμε αξιοπρέπεια στη διαβίωση των Ελλήνων πολιτών.
Η πλήρης κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική παρουσία και δράση μου υπάρχει πάντα στο http://www.karaoglou.gr/