Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Εκπλήξεις από Σαμαρά στο Επικρατείας

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας κάθε κόμματος, αποτελεί παραδοσιακό τον προνομιακό χώρο για τον αρχηγό του, να αποτυπώσει με σημειολογικές επιλογές προσώπων, το σχέδιο και τις κατευθυντήριες γραμμές, πάνω στις οποίες σκέφτεται να κινηθεί, από τη στιγμή που θα κερδίσει τις εκλογές.Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τον Αντώνη Σαμαρά ως τον βέβαιο νικητή των επόμενων εκλογών, με αποτέλεσμα οι κινήσεις του να παραπέμπουν σε σχεδιασμό «επόμενου πρωθυπουργού».
Γι’ αυτό και αποκτούν πρόσθετη σημασία οι πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή της Κυριακής», αναφορικά με τις σκέψεις του Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Εκεί λοιπόν, εμφανίζεται ως περίπου δεδομένη η συμμετοχή του αντιπροέδρου Σταύρου Δήμα, του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μιχελάκη, και των έμπιστων συμβούλων του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη και Δημήτρη Σταμάτη.
Η παραπάνω «ομάδα κρούσης» αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε μια αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τον Σταύρο Δήμα και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη να σηκώνουν το κύριο βάρος στον τομέα της οικονομίας. Εκεί όπου ο Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με την τρόικα.
Η «Καθημερινή της Κυριακής» ωστόσο, υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσανατολίζεται και σε δυο κινήσεις-έκπληξη, για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.
Η πρώτη, και πιο ηχηρή, είναι η συμμετοχή του προέδρου του ΣΕΛΠΕ Θεόδωρου Βάρδα. Διαχρονικού φίλου του Αντώνη Σαμαρά, και εμβληματικής προσωπικότητας για τον χώρο της αγοράς, που θα καταδείξει την εγγύτητα της Νέας Δημοκρατίας με τη γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα στην πραγματική οικονομία.
Η δεύτερη, είναι η επιλογή της συζύγου του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, Σοφίας Στάικου-Σάλλα, που θα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του τραπεζικού κλάδου προς μια αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία, για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.