Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Η έκρηξη αποκάλυψε οπλοστάσιο

Τις διασυνδέσεις του νεκρού Κούρδου στην Τριανδρία της Θεσσαλονίκης αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Τι βρέθηκε στο διαμέρισμά του. Θεωρείται σίγουρο πως είχε επαφές με κουρδική εκτός νόμου οργάνωση. Έκτακτη σύσκεψη στη Βουλή
Σε τρεις δρόμους κινείται αυτή τη στιγμή η αστυνομία, όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με την έκρηξη σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη. Από τη μία πλευρά αναζητούνται οι συνεργοί αλλά και οι διασυνδέσεις του νεκρού Κούρδου. Από την άλλη η ΕΛΑΣ δίνει μεγάλη σημασία στα ευρήματα (οπλισμός) στη γιάφκα της οδού Τριανδρίας.
Υπάρχει όμως και μία τρίτη πτυχή που είναι η πολιτική, κι αυτό διότι από τη στιγμή που μπλέκεται άτομο ή άτομα κουρδικής καταγωγής, εμμέσως ενδιαφέρεται και η Τουρκία για την υπόθεση.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν στο διαμέρισμα - γιάφκα της οδού Υψηλάντου στην Τριανδρία, τον εξής βαρύ οπλισμό:
- Ένα αντιαρματικό τύπου λόου οπλισμένο με βλήμα (Μ80 των 64 mm ) ανατολικού τύπου
- Ένα υποπολυβόλο καλάζνικοφ με τέσσερις (4) γεμιστήρες
- Ένα πολυβόλο ΑΚ
- Δύο νάρκες κατά προσωπικού
- Ένα υποπολυβόλο τύπου SCORPION
- Ένα αυτόματο πολυβόλο παλαιού τύπου
- Δύο (2) κασελάκια με περίπου 600 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
- 14 πυροκροτητές χειροβομβίδων
- Πέντε (5) κιλά άγνωστης ύλης
- Τέσσερις (4) επιθετικές και εννέα (9) αμυντικές χειροβομβίδες, χωρίς πυροκροτητές
- Μία ακόμα χειροβομβίδα χωρίς πυροκροτητή
Όπως ήταν αναμενόμενο, στο υπουργείο σήμανε συναγερμός, όχι μόνο για τα ευρήματα αλλά και για τις προεκτάσεις της υπόθεσης.

Ανησυχία στην κυβέρνηση

Ο νεκρός είναι 32 ετών κουρδικής καταγωγής και φέρεται να είναι μέλος της DHKP-C, της πρώην Ντεφ Σολ, της γνωστής κουρδικής οργάνωσης.
Τούτο και μόνο το γεγονός σηματοδοτεί την κατεύθυνση των ερευνών αλλά και την πολιτική παράμετρο.
Γι' αυτόν τον λόγο, στο υπουργείο ξεκίνησε αμέσως έκτακτη σύσκεψη παρουσία του υπουργού, Χ. Παπουτσή, του προϊστάμενου της αντιτρομοκρατικής, Α. Τζωίτη, του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Ε. Οικονόμου αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ, Φ. Παπαγεωργίου.
Η ανησυχία του υπουργείου Προστασίας αυτή τη στιγμή αλλά και του αρχηγείου της ΕΛΑΣ είναι μήπως και αποδειχθεί πως εγχώριες οργανώσεις συνεργάζονται με αντίστοιχες κουρδικές, οπότε και θα δοθεί λαβή στην Τουρκία να κατηγορήσει την Ελλάδα για υπόθαλψη τρομοκρατών, όπως έχει γίνει και κατά το παρελθόν.Παράλληλα, εκτιμάται πως ετοιμάζονταν χτυπήματα και εντός Ελλάδος.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εξηγείται γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευρήματα από την οδό Υψηλάντη θεωρούνται "ύψιστης εθνικής σημασίας".
Κλειδί στην υπόθεση είναι και οι επαφές του σκοτωμένου Κούρδου, με άλλους δύο συμπατριώτες του, πιθανότατα ζευγάρι του οποίου το ένα μέλος (γυναίκα) είχε εις βάρος της ένταλμα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στη Γερμανία.
Στέλιος Μπαμιατζής
news247.gr