Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΒΟΛΟΥ

Με πρωτοβουλία των εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση  για τη συγκρότηση πλατιάς απεργιακής επιτροπής προκειμένου να οργανωθεί με αποτελεσματικότητα ο απεργιακός αγώνας ενάντια στη κυβέρνηση και τη τρόικα με έμφαση τις γενικές απεργίες της επόμενης εβδομάδας.
Ενώ στη πρώτη συνάντηση (10/10) κυριάρχησαν εργαζόμενοι από το δημόσιο τομέα, στη δεύτερη, οι περισσότεροι εργαζόμενοι ήταν από τον ιδιωτικό τομέα που έδωσαν και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της συγκέντρωσης.
Αυτό που κυριάρχησε ήταν το ζήτημα της ανατροπής της κυβέρνησης της τρόικας αλλά και η ανάγκη να υπερβούμε το σημερινό καταστροφικό καπιταλιστικό σύστημα.
Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι:
1. Να συγκροτηθεί ένα ανοικτό συντονιστικό εργαζομένων-ανέργων και όλων των μαχόμενων αγωνιστών για να οργανωθεί τόσο η απεργία αλλά και το μέλλον των αγώνων μετά τις απεργίες της επόμενης εβδομάδας.
2. Η απεργιακή συγκέντρωση της 19/10 να είναι ανεξάρτητη από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και θα γίνει στην πλ. Ελευθερίας, ενώ ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ καλούν την ίδια μέρα έξω από τις εφορίες Βόλου και πορεία στην παραλία μέχρι την Τράπεζα της Ελλάδος.
Το συντονιστικό θα συνεδριάσει την Παρασκευή 14/10 στις 7.00μμ στο Δημαρχείο του Βόλου για να εκδώσει κάλεσμα και να συντονίσει όλους τους χώρους δουλειάς.
ΥΣ. Η ονομασία είναι ενδεικτική για τους σκοπούς της ενημέρωσης. Η ονομασία θα κλειδώσει στη συνάντηση της Παρασκευής