Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ο Χρυσοχοϊδης σε ρόλο “Λαλιώτη”

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το 1995, όταν σχηματίστηκε η «ομάδα των τεσσάρων», που κατάφερε τελικά να κληρονομήσει το ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, υπήρχε ακόμη ένα κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος, που είχε προσκληθεί στο σπίτι της Βάσως Παπανδρέου, δεν προσήλθε ωστόσο ποτέ. Ο Κώστας Λαλιώτης.
Μετά από 16 χρόνια, με την «κίνηση των τριών», Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου και Ραγκούση να έχει ορατές ομοιότητες, ακόμη και ως προς τη μεθοδολογία, η ιστορία επαναλαμβάνεται και ως προς το σκέλος του «μεγάλου απόντα». Μόνο που σήμερα, σε ρόλο Κώστα Λαλιώτη εμφανίζεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος επίσης επέλεξε να κρατήσει αποστάσεις.
Σύμφωνα με όσα διακινούνται στο παρασκήνιο, ο Υπουργός Ανάπτυξης ήταν ο «τέταρτος» της σχετικής παρέας, και όλοι κατανοούν ότι εφόσον ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε προσθέσει τη δική του υπογραφή δίπλα σε εκείνες της Άννας Διαμαντοπούλου, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιάννη Ραγκούση, η υπόθεση «διαδοχή» στο ΠΑΣΟΚ θα είχε εξελιχτεί σε παράσταση για έναν ρόλο: Για τη νέα «ομάδα των τεσσάρων».
Με τη στάση που κράτησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, διατηρεί για τον εαυτό του το προνόμιο να προβάλλεται ως το αντίπαλο δέος της παραπάνω ομάδας. Στελέχη που ανήκουν στην ίδια γενιά όλα, διεκδικούν το ιστορικό μερίδιο που τους αναλογεί, στη διαδικασία διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.
Μόνο που, την ώρα που οι «τρεις» θα προσπαθούν να παραμερίσουν τις προσωπικές πολιτικές διαφορές τους, έτσι ώστε να συμφωνήσουν στο ποιος θα προωθηθεί για την ηγεσία, όπως συνέβη το 1995 με τον Κώστα Σημίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα έχει ήδη… θέσει υποψηφιότητα. Απέναντί τους.