Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Τα τρία “όχι” του Γιώργου

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε την πρόθεση να αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τις προθέσεις του για το μέλλον, στις χθεσινές συναντήσεις με υπουργούς της Κυβέρνησής του. Γνωρίζοντας καλά ότι η πολιτική ψυχολογία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο ναδίρ, και εν μέσω φημών και διαδόσεων για το ενδεχόμενο δικής του «απόσυρσης» από την πρωθυπουργία αλλά και από την ηγεσία του Κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε με κώδικες: Είπε λοιπόν τρία «όχι», που έδωσαν στους υπουργούς να καταλάβουν ότι ο Πρωθυπουργός έχει πάρει τις αποφάσεις του.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε «όχι» στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, συνεκτιμώντας ότι η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα, και δεν υπάρχουν τα περιθώρια για χαμένο χρόνο.
Είπε «όχι» στην προοπτική συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, με τον χαρακτήρα της έκτακτης ανάγκης, είτε με τη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας, είτε κάποιου άλλου από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
Είπε ακόμη «όχι» στο ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να υπάρξει εκτενής ενημέρωση για τις εξελίξεις στην οικονομία, και ενδεχομένως να αναζητηθούν «συμπράξεις».
Επί της ουσίας, ο Γιώργος Παπανδρέου τον οποίο αντίκρισαν χθες οι υπουργοί οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του, απέπνεε πολιτική αυτοπεποίθηση. Μια εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που έχει καλλιεργηθεί το τελευταίο διάστημα…