Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η Μπατζελή ζήτησε να αλλάξει η Κυβέρνηση

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η Κατερίνα Μπατζελή ήρθε να προσθέσει και τη δική της φωνή στις ανησυχίες αλλά και τις παρεμβάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που εκτιμούν ότι όπως διαμορφώνεται η εθνική, πολιτική και οικονομική πραγματικότητα, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή φρουράς στη διακυβέρνηση του τόπου.
Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, που και μετά την αποχώρησή της από την Κυβέρνηση διατηρεί υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, και προχωρεί συχνά σε σημαντικές δημόσιες παρεμβάσεις, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας, και ζήτησε να υπάρξει αλλαγή κυβερνητικού σχήματος, στην κατεύθυνση της εθνικής συναίνεσης.
Ιεραρχώντας όσα πρέπει να γίνουν άμεσα στη χώρα, προκειμένου να διαπιστωθεί μια ουσιώδης αλλαγή κλίματος στην πολιτική αλλά και στην κοινωνία, η Κατερίνα Μπατζελή υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση, να υπάρξει διαπραγμάτευση και αποσαφήνιση των συμφωνιών που έχουν γίνει με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας, και να δρομολογηθεί η αλλαγή Κυβέρνησης, με τη συγκρότηση ενός συναινετικού σχήματος.
Σύμφωνα με την πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, μια τέτοια εθνική συμφωνία θα πρέπει να προκύψει μετά από σχετική συναπόφαση όλων των πολιτικών αρχηγών, με κυρίαρχο ζητούμενο την ομαλοποίηση της κατάστασης στη χώρα, προκειμένου να ακολουθήσουν μετά από κάποιο διάστημα εθνικές εκλογές.
«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν φοβούνται τις εκλογές, αλλά ούτε και τον διάλογο. Είναι έτοιμοι για όλα. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας, ότι η σωτηρία της χώρας είναι μια διαδικασία που θέλει κόπο και χρόνο», κατέληξε με έμφαση η Κατερίνα Μπατζελή.