Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ανεστάλη η απεργία των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Την αναστολή της απεργίας τους αποφάσισαν ομόφωνα οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΠΕ. Η απόφαση ελήφθη καθώς σύμφωνα με το Σωματείο των εργαζομένων η Σύμβαση Εργασίας που καθορίζει τους όρους αμοιβών και εργασίας συνεχίζει να ισχύει έτσι όπως έχει συμφωνηθεί, αφού το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης εξαιρεί τα ΕΛΠΕ.
«Μπροστά στην εξέλιξη της αλλαγής του νομοσχεδίου, το Σωματείο σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα 11/10/11 την αναστολή της απεργίας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι. Σημειώνεται ότι εξαιτίας της ανησυχίας για το ενδεχόμενο ελλείψεων στην αγορά καυσίμων από νωρίς το πρωί σχηματίστηκαν ουρές αυτοκινήτων έξω από τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Επιτήδειοι μάλιστα «άδραξαν την ευκαιρία», ανεβάζοντας κατά 2-4 λεπτά το λίτρο, σε σχέση με χθες, την τιμή πώλησης της αμόλυβδης.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προσανατολίζεται στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων σε όλη τη χώρα στην περίπτωση που δεν εξορθολογιστούν οι τιμές στα πρατήρια.
Το υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει και την Τετάρτη σε ελέγχους και αν διαπιστώσει ότι το φαινόμενο των αυξημένων τιμών διατηρείται θα επιβάλλει πλαφόν, με ανώτατη τιμή ανά νόμο, τη μέση τιμή της περασμένης Δευτέρας. Όπως αναφέρει μάλιστα το ΑΠΕ, σχετική υπουργική απόφαση είναι ήδη έτοιμη από σήμερα ώστε να εφαρμοστεί άμεσα. Ωστόσο ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Σ. Ξυνίδης, έκρινε πως θα πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής για μια ημέρα, λόγω του ότι ανεστάλη η απεργία στα διυλιστήρια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ