Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ο Γιώργος ενημερώνει τους… δελφίνους

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να κατευνάσει τα πάθη στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, προχωρώντας σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με βουλευτές του Κινήματος. Τους ζήτησε να τον στηρίξουν. Να «βάλουν πλάτη» για την τελευταία προσπάθεια της Κυβέρνησής του να αντέξει.
Η προσπάθεια φαίνεται ότι στέφτηκε από επιτυχία, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι τα κρούσματα… ανυπακοής και αμφισβήτησης, περιορίστηκαν αισθητά, και σίγουρα δεν συνέχισαν να απασχολούν την πολιτική ειδησεογραφία και καθημερινότητα.Από σήμερα, ο Γιώργος Παπανδρέου προχωρεί στην επανάληψη της παραπάνω τακτικής, αυτή τη φορά όμως με συνομιλητές τα μέλη της Κυβέρνησής του. Έτσι, θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους υπουργούς, στην προσπάθειά του να συνεκτιμηθεί η πολιτική πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται μετά και τις εξελίξεις στην οικονομία.
Το… μυστικό των συναντήσεων αυτών βέβαια, έγκειται στο ενδεχόμενο να αποκαλύψει ο Γιώργος Παπανδρέου στους υπουργούς τις πραγματικές προθέσεις του για το μέλλον. Το δικό του πολιτικό μέλλον, αλλά και το μέλλον της Κυβέρνησης, στο σκέλος του ενδεχομένου προκήρυξης πρόωρων εκλογών μέσα στους επόμενους μήνες.Το ακόμη πιο ενδιαφέρον των συναντήσεων είναι ότι σε πολλές από αυτές τις επαφές, ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει απέναντί του, ή… δίπλα του, στελέχη που φημολογείται ότι ανήκουν στην ομάδα των δελφίνων. Δηλαδή εκείνων που φιλοδοξούν να τον διαδεχτούν.