Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Οι κουραστικές αφηγήσεις

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Βαρεθήκαμε να σας ακούμε να μιλάτε για το παρελθόν. Για το τι έγινε, τι δεν έγινε, τι θα μπορούσε να γίνει και άλλα τέτοια. Εντάξει, η κυβέρνηση απέτυχε σε όλους τους τομείς, και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο μάλλον μένει σε άλλη χώρα.
Το λύσαμε αυτό, πάμε παρακάτω. Μπορείτε να μας πείτε τι θα κάνουμε από εδώ και μετά; Έχετε το κουράγιο να εμπνεύσετε ένα όραμα γι αυτό το τόπο; Το να σας ακούμε να λέτε τα ίδια και τα ίδια, εκτός από ανούσιο είναι και προσβλητικό για τον πολίτη που απεγνωσμένα βλέπει να έρχεται η πρώτη του μήνα και δεν έχει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.
Οι «αφηγητές» της κυβέρνησης προσπαθούν να μας πουν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν και δούλεψαν καταβάλλοντας τιτάνιες προσπάθειες για να μας σώσουν. Μα καλά, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν συναίσθηση των ευθυνών τους. Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν θέλουμε άλλο «σώσιμο»; Όσο για τους «αφηγητές» της αντιπολίτευσης, καλό θα ήταν (για το καλό τους) να αλλάξουν τακτική γιατί η «κασέτα» που έχουν βάλει και παίζει έχει κουράσει.
Σε τελευταία ανάλυση είμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα και εκείνο που θα θέλαμε να ακούσουμε είναι τι κάνουμε από εδώ και στο εξής. Μια νέα ιδέα βρε αδερφέ. Εκτός κι αν έχουν την εντύπωση ότι με ευφυολογήματα, κορώνες, θεωρίες συνωμοσίας και παληκαρισμούς, θα αλλάξουν τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Δυστυχώς ακόμα και τώρα κανείς δεν έχει πρόταση αντίστοιχη της σοβαρότητας των στιγμών. Και μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος δεν τους παίρνει στα σοβαρά.
Σ.Σ. Ωραία είναι τα τηλεπαράθυρα αλλά να σας βλέπουμε και σε καμιά παρέλαση. Και καλά οι πασόκοι είχαν λόγους που φοβήθηκαν. Οι άλλοι που ήταν;