Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σταύρος Καλαφάτης: "Προθέσεις επενδύσεων στην Ελλάδα πρέπει να θεωρούνται από όλους μας ως σημαντική εξέλιξη".

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με τις τελευταίες τοποθετήσεις του αρμόδιου Υπουργού ΠΕΚΑ για μεγάλες ξένες επενδύσεις στον ενεργειακό χώρο και ειδικότερα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.), έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Προθέσεις επενδύσεων στην Ελλάδα πρέπει να θεωρούνται από όλους μας ως σημαντική εξέλιξη. Για τη Νέα Δημοκρατία η χρήση των ενεργειακών μας πόρων από αλλοδαπές επιχειρήσεις θα πρέπει να συνοδεύεται και από ζωτικά αντισταθμιστικά οφέλη.
Οφέλη, που θα δημιουργούν προστιθέμενη αξία στην εθνική οικονομία, την ελληνική επιχειρηματικότητα και κυρίως την απασχόληση, τα οποία θα σχετίζονται με τη διασφάλιση :
• της συμμετοχής και ελληνικών επιχειρήσεων στα δημιουργούμενα εταιρικά σχήματα που θα υλοποιήσουν τις μεγάλες διεθνείς στρατηγικές επενδύσεις,
• της κατασκευής των υποδομών και του εξοπλισμού των εγκαταστάσεων Α.Π.Ε. από έλληνες κατασκευαστές και εγχώρια υφιστάμενα ή νέα εργοστάσια,
• της προστασίας του έλληνα καταναλωτή από πρόσθετες επιβαρύνσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας,
• της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας».