Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Πρωτογενές πλεόνασμα το 2012 υπόσχεται ο Ηλ. Μόσιαλος


Σε συνέντευξη του σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, είπε “το Δεκέμβριο που μας έρχεται θα έχουμε ένα πρωτογενές έλλειμμα 2,3 δισ. ευρώ. Μια υπερπροσπάθεια, επομένως, μείωσης του πρωτογενούς ελλείμματος από τα 24 δισ. στα 2,3 δισ.
 Αυτό δεν έχει γίνει πουθενά”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά ότι “μπορεί αυτό να έγινε με τρόπους που πολλοί μπορεί να διαφωνούν, αλλά διαχειριστικά τουλάχιστον αν το δει κανείς, έγινε αυτή η μείωση. Και του χρόνου αναμένουμε πρωτογενή πλεονάσματα”.
Ενώ τόνισε “το 2009, παρότι το κράτος ξόδευε 24 δισ. παραπάνω απ΄ ό,τι είχε, είχαμε ύφεση. Αυτό δεν μας λέει κάτι; Δηλαδή το 2009 ήταν στην αγορά 24 δισ. παραπάνω και παρ` όλα αυτά είχαμε χτυπήσει κόκκινο. Γιατί; Γιατί έχουμε ένα εσωστρεφές παραγωγικό μοντέλο, που δεν παράγει προϊόν, δεν είναι εξαγωγικό, με αποτέλεσμα να έχουμε μια σημαντική ύφεση την τελευταία διετία και -παρά την ύφεση, παρά τα δομικά προβλήματα του ελληνικού κράτους, το οποίο είναι ένα πελατειακό κράτος, δυσκίνητο και μεγάλο- παρόλα αυτά, οι στόχοι είναι πολύ κοντά”.