Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Προσπάθησε να διαφύγει πετώντας σχεδόν 200.000 ευρώ

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΛΑΘΡΑΙΩΝ
Η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και άλλων προϊόντων. Συνελήφθησαν τρία μέλη και εντοπίστηκε αποθήκη με εκατομμύρια τσιγάρα, αλλά και το... αρχείο των συναλλαγών. Οπως ανακοινώθηκε και επισήμως σήμερα, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης αστυνομικοί του Α.Τ. Αχαρνών μετά από πληροφορίες εντόπισαν 23χρονο Ελληνα που βρισκόταν έξω από ισόγειο κτίριο στο Μενίδι.
Ο νεαρός αντελήφθη την παρουσία τους και προσπάθησε να διαφύγει, πετώντας μάλιστα τρεις νάιλον συσκευασίες που κρατούσε, στις οποίες περιέχονταν συνολικά 188.460 ευρώ. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τον 23χρονο.Στη συνέχεια, ακολούθησε έρευνα εντός του συγκεκριμένου ισόγειου χώρου, όπου συνελήφθησαν δύο ακόμη Ελληνες, ένας 33χρονος και ένας 27χρονος. Βρέθηκαν επίσης τα εξής:

ποσό 22.325 ευρώ
435 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών χωρίς ταινία φόρου κατανάλωσης
19 φιάλες αλκοολούχου ποτού αμφιβόλου γνησιότητας
1 πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων με ενσωματωμένο λέιζερ
1 φορητός υπολογιστής
1 ηλεκτρονικός μετρητής χαρτονομισμάτων
19 κινητά τηλέφωνα
μεγάλος αριθμός φακέλων με έγγραφα που καταγράφουν δοσοληψίες για οικονομικές συναλλαγές
Ακολούθησε έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας και του Α.Τ. Αχαρνών και σε κατοικία στην περιοχή, όπου βρέθηκαν ακόμη 240 κούτες με περίπου 2,5 εκατ. τσιγάρα διαφόρων εταιρειών χωρίς ταινία γνησιότητας στα πακέτα.Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου " περί Τελωνειακού Κώδικα" και παράβαση του νόμου "Περί Όπλων".