Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Αναρτήθηκε σε ηλεκτρονική μορφή το 17ο τεύχος της περιοδικής έκδοσης του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας «ΑΠΟΨΕΙΣ», με επιλεγμένη ελληνική και διεθνή αρθρογραφία.

Κεντρικό αφιέρωμα του παρόντος τεύχους είναι τα «Σεπτεμβριανά», δηλαδή τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Κωνσταντινούπολη το Σεπτέμβριο του 1955. Το οργανωμένο πογκρόμ εναντίον των Ρωμιών της Πόλης αναλύεται σε κείμενα των Σπ. Βρυώνη, Ν. Σαρρή, Φ. Μπενλίσοϊ, Ε. Χατζηβασιλείου, Χρ. Χρηστίδη και Γ. Καβουνίδη.
Οι συγγραφείς παρουσιάζουν εμπεριστατωμένα στοιχεία για τα αίτια και τις αφορμές της γενικευμένης επίθεσης στον ελληνισμό, τους υπεύθυνους που καθοδήγησαν την καταστροφική δράση του τουρκικού όχλου και τα αποτελέσματα των γεγονότων.
Στην εκτενή ενότητα της «Πολιτικής» η αρθρογραφία αναδεικνύει πλευρές της έντονης εσωτερικής πολιτικής κατάστασης αλλά και ζητήματα που άπτονται της τουρκικής πολιτικής.
Η ενότητα της «Οικονομίας» περιέχει άρθρα για την ελληνική οικονομική κρίση –χρέος, ύφεση, ομόλογα του δημοσίου- καθώς και μια ανάλυση για την αντίθεση μεταξύ των θεωριών του Hayek και του Keynes.
Το πρόβλημα της αντικοινωνικής συμπεριφοράς μειοψηφιών παρουσιάζεται στην ενότητα «Κοινωνία». Στην ίδια ενότητα υπάρχει αναφορά στη «σκοτεινή», πολλές φορές, δράση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, στην παγκόσμια δημογραφική έκρηξη και στη παρουσία του Ισλάμ στη Γαλλία.
Τέλος, το ρευστό τοπίο που δημιουργούν οι παγκόσμιες ανακατατάξεις παρουσιάζεται στα επιλεγμένα κείμενα που εντάσσονται στην ενότητα «Κόσμος»
Μάξιμος Χαρακόπουλος
Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού

Περισσότερα πατήστε εδώ