Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστοφή στις νίκες για την Εθνική

Μετά την αναπάντεχη ήττα από τα Σκόπια, η Εθνική ομάδα ξαναβρήκε τον καλό της εαυτό επικρατώντας του Μαυροβουνίου με 71-55 για να σφραγίσει έτσι το εισιτήριό της για την επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
Τον καλό της εαυτό βρήκε ξανά η Εθνική, επικρατώντας του Μαυροβουνίου με 71-55 για να σφραγίσει έτσι το εισιτήριό της για την επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.
Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου φαίνεται πως έμαθαν το μάθημά τους από το στραπάτσο κόντρα στα Σκόπια και απέναντι στον Νίκολα Πέκοβιτς και την παρέα του εμφανίστηκαν πολύ πιο σοβαροί και αποφασισμένοι. Για ένα ημίχρονο επέτρεψαν μεν στους αντιπάλους τους να τους ανταγωνιστούν, όμως από τη στιγμή που επέστρεψαν από τα αποδυτήρια και ύστερα, έπαιξαν το μπάσκετ που ήξεραν και δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν του ροζ φύλο αγώνα.
Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έτρεξε ένα σερί 15-0 και με την διαφορά να εκτοξεύεται στο 26' στους 18 πόντους (33-51), όλα τελείωσαν νωρίς για τους Μαυροβούνιος.
Κορυφαίος σε αυτό το ξέσπασμα της Εθνικής ήταν ο Κώστας Κουφός με άξιους συμπαραστάτες τους Αντώνη Φώτση, Νικ Καλάθη και Κώστα Βασιλειάδη. Η προσφορά του σέντερ των Ντένβερ Νάγκετς δεν περιορίζεται στους 19 πόντους που πέτυχε και τις τέσσερις τάπες που μοίρασε, αλλά και στα φάουλ που πήρε από τον Πέκοβιτς, βγάζοντας τον από νωρίς εκτός παιχνιδιού.
Ένα ακόμα θετικό για τους Έλληνες διεθνείς ήταν πως επιτέλους βρήκαν ξανά το σουτ τους πίσω από τα 6,75μ, με τον Βασιλειάδη να παίρνει τα περισσότερα σουτ και να ευστοχεί. Παρόλα αυτά και πάλι δεν έλειψαν τα πολλά λάθη, αλλά και οι βεβιασμένες επιθέσεις στη λήξη του χρόνου.
Με τη νίκη της αυτή η Εθνική εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, πολύ δύσκολα όμως θα καταφέρει να κλέψει και την πρωτιά στον όμιλο μέσα από τα χέρια των Σκοπίων, τα οποία επικράτησαν με 72-70 της Φινλανδίας. Επόμενο παιχνίδι για την «επίσημη αγαπημένη» τη Δευτέρα το απόγευμα κόντρα στην Κροατία (18:00, ΕΤ1).

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 31-32, 41-58, 55-71
Μαυροβούνιο (Ράντονιτς): Βούτσεβιτς 4, Γέρετιν 7, Μπάκιτς, Σκεπάνοβιτς 5(1), Μπορίσοφ 6(2), Μιχαϊλοβιτς, Κουκ 4(1), Μπιέλιτσα 8, Ντραγκίσεβιτς 4, Πέκοβιτς 15, Ντάσιτς 2
Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 2, Ζήσης 4, Βασιλειάδης 11(3), Καλάθης 12, Φώτσης 14(2), Παπανικολάου 3, Μαυροειδής, Μπράμος 4, Κουφός 19, Σλούκας, Καϊμακόγλου