Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς απέναντι στους… ζεστο-θεσούληδες

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να γίνει ο Αντώνης Σαμαράς, που με συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» οριοθετεί τον πολιτικό σχεδιασμό και την εκλογική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας «καθαρή εντολή» από τον ελληνικό λαό, και αποδοκιμάζοντας τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας.
«Εμείς ζητάμε από το λαό ισχυρή εντολή για καθαρές λύσεις, και όχι συγκυβέρνηση. Ο λαός δεν θέλει μια κυβέρνηση-κουρελού, όπου όλοι τσακώνονται για μια θεσούλα. Τέτοιοι… ζεστο-θεσούληδες υπήρξαν πάντα μόνιμοι εχθροί του έθνους μας», σχολιάζει με νόημα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο των πρώτων δημοσκοπήσεων του φθινοπώρου που δείχνουν ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει αποκτήσει ευρύ προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ, και θα είναι πρώτη στις επόμενες εκλογές.
Ο Αντώνης Σαμαράς δίνει και μια πρόγευση των προθέσεών του για τη συγκρότηση της δικής του κυβέρνησης, μετά από τη διαφαινόμενη νίκη στις εκλογές, επισημαίνοντας ότι θα πρόκειται για ένα ολιγομελές σχήμα, στο οποίο θα συμμετάσχουν και άνθρωποι της αγοράς, δεν σκοπεύει ωστόσο να το ανακοινώσει ακόμη, πριν το ψάξει καλά.
Χαρακτηρίζει αποτυχημένη την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, και επισημαίνει ότι επιτείνει τα αδιέξοδα και την ύφεση, ενώ χαρακτηρίζει επικοινωνιακό τέχνασμα όσα διαδραματίστηκαν με τη «διακοπή» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, κατηγορώντας παράλληλα την Κυβέρνηση ότι επενδύει στον φόβο.