Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ρόμπαϊ: «Προτεραιότητα» η εφαρμογή του σχεδίου δανεισμού της Ελλάδας

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ
"Προτεραιότητα" χαρακτήρισε ο προέδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, το σχέδιο εφαρμογής νέου δανεισμού της Ελλάδας προκειμένου η ευρωζώνη να ξεπεράσει την κρίση χρέους και άσκησε πίεση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να το θέσουν σε εφαρμογή.
Μιλώντας σήμερα στο London School of Economics (LSE) δήλωσε ότι εφεξής, η προτεραιότητα είναι οι κυβερνήσεις όλων των κρατών να εφαρμόσουν ό,τι έχουμε συναποφασίσει. "Τούτο ισχύει για την Ελλάδα αλλά και για άλλους, σε μεμονωμένη αλλά και σε συλλογική βάση. Είναι ζωτικό να εφαρμόσουμε ό,τι αποφασίσαμε, παρά να το καταστρέψουμε",είπε.
"Εμείς ως προεδρία της ΕΕ κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλάξουμε το ευρωπαϊκό όραμα, έστω κι αν οι αποφάσεις που λαμβάνουμε δεν είναι πάντοτε δημοφιλείς", είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος Βαν Ρόμπαϊ.
Πρόσθεσε ότι "θα πρέπει να καλυφθούν πρόσθετες ανάγκες" ώστε να βελτιωθούν τα εργαλεία που διατίθενται, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, που επέφερε "βαθιές αλλαγές" αλλά και "νομιμοποιημένες πολιτικές διαβουλεύσεις.Είναι, λοιπόν, μια καλή ιδέα να συναντώμεθα στο υψηλότερο επίπεδο τακτικότερα, δηλαδή να μη συνερχόμεθα μόνον κατά τις περιόδους της μεγάλης έντασης", προέτρεψε ο πρόεδρος βαν Ρόμπαϊ.