Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αύριο νέα πορεία των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Σε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης προχωρεί το συντονιστικό των φοιτητικών συλλόγων που έχουν καταλάβει τις περισσότερες πανεπιστημιακές Σχολές στο Αριστοτέλειο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθώς και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νόμο-πλαίσιο για τις μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη παιδεία.
Η ώρα συγκέντρωσης είναι στις 12:00 π.μ. στο Πολυτεχνείο και κατόπιν οι φοιτητές θα ξεκινήσουν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μια ώρα νωρίτερα το συντονιστικό των φοιτητών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι καταλήψεις των Σχολών έπειτα από αποφάσεις που λαμβάνονται καθημερινά σε συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Σήμερα, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι καταλήψεις στις Σχολές Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Χημείας, Γεωλογίας, Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Ψυχολογίας, Μαθηματικών και Πληροφοριακής ενώ υπό κατάληψη τελεί και η Σχολή Δασολογίας του ΑΠΘ. Ηδη, υπό κατάληψη είναι και άλλες Σχολές στο ΑΠΘ, όπως η Σχολή Θεάτρου, και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Οι φοιτητές σκοπεύουν να διαδηλώσουν και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ την ώρα που θα παραχωρήσει ομιλία ο πρωθυπουργός. Στόχος τους είναι να ενωθούν με τους «Αγανακτισμένους», οι οποίοι σκοπεύουν να περικυκλώσουν τη ΔΕΘ, οργανώνοντας επιπλέον μοτοπορεία το Σάββατο στις 17:00 με αφετηρία τα Α' ΚΤΕΟ στη Λαχαναγορά και κατάληξη τον Λευκό Πύργο.
Πορείες των φοιτητών αύριο πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, όπου υπάρχουν πανεπιστημιακά ιδρύματα.