Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Δραματικές αποφάσεις υπό την πίεση της τρόικας

Όλα τα μέτωπα ανοίγει η κυβέρνηση. Τι αποφασίστηκε για τα κλειστά επαγγέλματα και το ενιαίο μισθολόγιο. Μπαίνει τέλος στην "προσωπική διαφορά". Άμεση κατάργηση και συγχώνευση φορέων. Προανήγγειλε παρουσίαση νέου φορολογικού συστήματα
Στη λήψη σκληρών αποφάσεων με άμεση εφαρμογή φαίνεται ότι καταλήγει του υπουργικό συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη.Αποφασίστηκε η εργασιακή εφεδρεία να εφαρμοστεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με εξαίρεση τους μόνιμους υπαλλήλους.
Αποφασίστηκε ακόμα το ενιαίο μισθολόγιο να επεκταθεί σε όλους τους υπαλλήλους και να καταργηθεί η λεγόμενη "προσωπική διαφορά".
Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται τα μισθολογικά ρετιρέ και οι υπάλληλοι με τα ίδια χρόνια, την ίδια θέση και τα ίδια προσόντα θα έχουν ίδιες αμοιβές.
Επίσης, η κυβέρνηση με αφορμή το θέμα των ταξί, προχωρά σε αναθεώρηση του ανοίγματος όλων των κλειστών επαγγελμάτων.

Βενιζέλος: "Πρέπει να συμφωνούμε με τους δανειστές μας"

Ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο, τόνισε ότι η Ελλάδα θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές, ανοίγοντας αμέσως όλα τα μέτωπα.
Σημείωσε ότι οφείλουμε να συμφωνούμε με τους δανειστές μας, όσον αφορά τους στόχους, ωστόσο όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές, είναι θέμα της Ελλάδας να τις προχωρήσει.
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε καταργήσεις και συνενώσεις φορέων άμεσα, αλλά και επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

Ανακοίνωσε επίσης την επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας σε όλο το δημόσιο τομέα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση του κρατικού υπαλλήλου, ο οποίος θα μετακινείται σε οποιαδήποτε υπηρεσία.
Αναφερόμενος στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι με ευθύνη του εκάστοτε υπουργείου θα προωθηθούν άμεσα οι αλλαγές.

"Αυτή είναι η γενική κατεύθυνση" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος εξήγγειλε ενιαίο φορολογικό σύστημα το οποίο θα παρουσιαστεί σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.
Ο υπουργός χρησιμοποίησε δραματικούς τόνους στην ομιλία του και σημείωσε ότι οι αποφάσεις είναι οριστικές και θα έχουν άμεση εφαρμογή