Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Σε εξέλιξη πολλές πορείες και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Καζάνι που βράζει είναι σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς διοργανώνονται πορείες από φοιτητές, συνδικαλιστές, το ΠΑΜΕ, δάσκαλους, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ. Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του κέντρου και ξεκινούν πορείες με αποτέλεσμα να καθίσταται ουσιαστικά αδύνατη η κυκλοφορια οχημάτων στο κέντρο, το οποίο θα παραμείνει απαγορευμένη ζώνη για τα Ι.Χ. μέχρι τις 21:00 λόγω των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.


Αναλυτικά οι συγκεντρώσεις και πορείες:

- Πορεία των μαθητών στην οδό Βασιλίσσης Ολγας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Οι μαθητές φωνάζουν συνθήματα όπως «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» και κρατάνε πανό όπως «Δέκα εκατομμύρια πρόβατα ξυπνήσαμε». Ηδη, μαθητές και γονείς προχώρησαν σε συμβολικές καταλήψεις σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, όπως τη μη παράδοση σχολικών βιβλίων σε όλους τους μαθητές. Η πορεία είναι γεμάτη ζωντάνια και παλμό και κατευθύνεται προς το δημαρχιακό μέγαρο, ενδεχομένως δε και προς το κέντρο της πόλης.
-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νόμο-πλαίσιο για τις αλλαγές στην ανώτατη παιδεία και στην κατάργηση του ασύλου πραγματοποιεί το συντονιστικό καταλήψεων φοιτητικών συλλόγων στις 12:00 στο Πολυτεχνείο και θα ακολουθήσει πορεία, όπου θα αποφασιστεί επιτόπου από ποιους δρόμους θα κινηθεί.
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών που πρόσκειται στο ΚΚΕ στις 11:30 στην Πλατεία Χημείου και θα ακολουθήσει πορεία προς την Πλατεία Σιντριβανίου, όπου θα ενωθεί στις 12:00 με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.
- Συγκέντρωση στις 13:00 διοργανώνεται από τους δάσκαλους και τους καθηγητές στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς και ίσως ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση.
- Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση των εργαζόμενων στον ΟΣΕ στο σιδηροδρομικό σταθμό. Περίπου 100 εργαζόμενοι στην εταιρία «Εγνατία Οδό», σύμφωνα με την αστυνομία, κατευθύνονται στο σταθμό για να ενωθούν με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ.
- Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 20 ατόμων, σύμφωνα με την αστυνομία, της Λαικής Επιτροπής Καλαμαριάς μπροστά από τη ΔΟΥ Καλαμαριάς, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα χαράτσια.
ΟΙ πορείες αποφασίστηκαν μια ημέρα μετά από την απόφαση χτες για τετράωρη στάση εργασίας σήμερα των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ και τους δημόσιους οργανισμούς που μπαίνουν στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας,
"Αγγελιοφόρος"