Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ


Ούτε 1€ για το χρέος και τους τοκογλύφους - Διαγραφή όλου του χρέους. Καμιά απόλυση, ή όλοι στη δουλειά ή κανένας Απεργία γενική μέχρι την ανατροπή – Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, στη σημερινή της συνέλευση συζήτησε τη ραγδαία επιδείνωση
των όρων ζωής εκατομμυρίων εργαζομένων που καλούνται να πληρώσουν «τις αγορές», δηλαδή τους τοκογλύφους. Η κρίση στην Ελλάδα επιταχύνεται ως αποτέλεσμα της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης και η κοινωνική κρίση έχει μετατραπεί σε πολιτική κρίση και κρίσης εξουσίας. Η αποφυγή της παγκόσμιας ύφεσης χαρακτηρίστηκε από το Νουριέλ Ρουμπινί, mission impossible.

Η ολιγόωρη ακυβερνησία του Ιουνίου μέσα σε απεργιακές κινητοποιήσεις και πλατείες, έχει πλέον μετατραπεί σε πολύμηνη κυβερνητική παράλυση. Οι μόνες κρατικές υπηρεσίες που λειτουργούν με υποδειγματικό τρόπο είναι υπηρεσίες ασφαλείας και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Τα νέα μέτρα κυβέρνησης και τροϊκανών, δηλ. η άμεση εφαρμογή των επιταγών του μεσοπρόθεσμου του Ιουνίου, του διαρκούς μνημονίου, ισοπεδωτικά για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία που μάχεται στα πανεπιστήμια και τα σχολεία, αποσταθεροποιεί κάθε κοινωνικό στήριγμα και οδηγεί στην κοινωνική εξέγερση.

Η γενικευμένη οργή και δυσφορία, τα χαράτσια σε εισοδήματα και ακίνητα, οι έμμεσοι φόροι, η ακρίβεια, οι χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο και η μαζική ανεργία στον ιδιωτικό τομέα σε συνθήκες παγκόσμιας ύφεσης, μετατρέπει την επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας σε ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη όπου ανάμεσα στη κυβέρνηση και τον εργαζόμενο, άνεργο πληθυσμό ή τη νεολαία παρατάσσονται μόνο τα ΜΑΤ και οι μηχανισμοί καταστολής.

Σε συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής οργής και δυσφορίας και για την άμεση υπεράσπιση του εργατικού εισοδήματος από τη λεηλασία κυβέρνησης και τρόικας, η επιτροπή μας αποφάσισε:

1. Όλα τα μέλη της επιτροπής μας να απευθυνθούν στα σωματεία τους ή τις επαγγελματικές τους ενώσεις και να τα καλέσουν να αναλάβουν την επιστροφή των χαρατσιών προς την Ομοσπονδία Εφοριακών με συνοδευτική επιστολή, «μην βεβαιώσετε, μην εισπράξετε και να ακυρώσετε τους κεφαλικούς φόρους».

2. Η επιτροπή μας αναλαμβάνει το ίδιο καθήκον και καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην πληρώσουν τα χαράτσια, να τα προσκομίσουν στις κατά τόπους επιτροπές και να πράξουν το ίδιο όλες οι συλλογικότητες που είτε δραστηριοποιούνται στο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, είτε όχι, αλλά θέλουν να αναλάβουν άμεση δράση.

3. Η επιτροπή μας, εφόσον Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν αποτρέψει το χαράτσι των ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, καλεί σε άρνηση πληρωμής όλων των λογαριασμών οποιουδήποτε πάροχου ρεύματος μέχρι την απόσυρση του μέτρου. Η επιτροπή μας έχει συνταχτεί ήδη από καιρό ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών και έχει προτάξει το σύνθημα «ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΔΩΡΕΑΝ». Η μη διακοπή παροχής ρεύματος και οποιουδήποτε άλλου κοινωνικού αγαθού ανατίθεται στις επιτροπές αγώνα δρόμων, γειτονιών, συνοικιών. Για τη δημιουργία τους πρέπει να αγωνιστούμε άμεσα προωθώντας τις λαϊκές συνελεύσεις κάθε περιοχής.

4. Η επιτροπή μας αποφασίζει άμεσο πρόγραμμα δράσης σε όλες τις πόλεις, τις συνοικίες, τις γειτονιές και τους δρόμους για την αυτοοργάνωση του πληθυσμού, απορρίπτοντας τη πολιτική «της πίεσης», τη ρηχή διαμαρτυρία και τη προσφυγή στη κάλπη για την επίλυση των ανεπίλυτων κοινωνικών και κατά βάση ταξικών ζητημάτων. Το σύνθημά μας «ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

5. Η σημερινή μας καμπάνια μας βασίζεται στο σύνθημα «Ούτε 1€ για το χρέος, ούτε 1€ για τους τοκογλύφους» «Ούτε μια απόλυση, ή όλοι στη δουλειά ή κανένας». Το μόνο πλεονάζον προσωπικό είναι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι χρηματιστηριακοί οίκοι, οι «αγορές» και οι κυβερνήσεις τους. Το σύνθημά μας «ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ» παραμένει η διαχωριστική γραμμή με τον αστικό κοινοβουλευτισμό, τη ρηχή κινηματική διαμαρτυρία και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες του λαού.

6. Το κίνημά μας έχει μείνει αδιάλλακτο και ασυμβίβαστο με τις γραφειοκρατίες και τους ηγετίσκους, γι αυτό επιλέξαμε στη ΔΕΘ ως τόπο συγκέντρωσης την Καμάρα, στην ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πορεία: Καλούμε όλα μας τα μέλη, ενάντια στις 24ωρες τουφεκιές της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να προωθήσουν στα σωματεία τους το αίτημα μας, «Απεργία γενική μέχρι την ανατροπή» της κυβέρνησης κι όλων των κυβερνήσεων που αναγνωρίζουν το χρέος και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη πλειοψηφία της κοινωνίας στη χρεοκοπία.

7. Για τη μαζική επιστροφή των χαρατσιών και την οργάνωση της πάλης μας, καλούμε όλους/λες όσους αρνούνται τα χαράτσια, σε μαζική επιστροφή τους, συγκεντρώνοντάς τα (μια φωτοτυπία του σημειώματος της εφορίας είναι αρκετή) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα συγκεντρώσεων:

• Τρίτη, 27/9, 18.00μμ στην πλ. Αγ. Νικολάου, Βόλος

• Τετάρτη, 28/9, 18.00, πλ. Ελευθερίας, Βόλος

• Πέμπτη, 29/9, 18.00μμ, πλ. Ευαγγελίστριας στη Ν. Ιωνία

• Κυριακή, 2/10, (ο χώρος θα καθοριστεί), 10.30πμ, Βόλος (ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, οι θέσεις του κινήματός μας και η συγκρότηση επιτροπών γειτονιάς).


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ