Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Αύριο το μεγάλο ραντεβού της ΔΕΘ

Οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι συγκεντρώνονται από την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη έχουν δώσει ραντεβού στις 15:00 το Σάββατο στον Λευκό Πύργο. Ανάμεσά τους αναμένεται να βρίσκονται και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω». Στις 15:30 οι ιδιοκτήτες ταξί θα συναντηθούν στην Τσιμισκή.
Στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στο άνω τμήμα Αριστοτέλους με την πρόθεση να πραγματοποιηθεί πορεία προς τον χώρο της ΔΕΘ.
Λίγο αργότερα, στις 18:30 το ΠΑΜΕ που πρόσκειται του ΚΚΕ πραγματοποιεί συγκέντρωση και πορεία από την Αριστοτέλους προς την ΔΕΘ.
Την ίδια ώρα οι διαμαρτυρόμενοι για την τύχη της ομάδας του οπαδοί του Ηρακλή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία με αφετηρία την οδό Αγίου Δημητρίου.
Την ίδια ώρα, φοιτητικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές έχουν δώσει ραντεβού στην Καμάρα επί της Εγνατίας.
Όλες αυτές οι συγκεντρώσεις και πορείες θα συγκλίνουν τελικά προς την ΔΕΘ αλλά και τον ευρύτερο χώρο όπου βρίσκεται και η Πανεπιστημιούπολη με τις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ νε τελούν υπό κατάληψη.
Περί τις 20:00 ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βελλίδειο όπου και θα εκφωνήσει ομιλία προς οικονομικούς παράγοντες.
Την Κυριακή στις 13:00 το μεσημέρι ο κ Γ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου για λόγους ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου σε μία από τις ανακαινισμένες αποθήκες που έχουν μετατραπεί σε εκθεσιακούς χώρους.
Στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου θα αναχωρήσει από τον Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα η ναυλωμένη από την ΑΔΕΔΥ αμαξοστοιχία με διαδηλωτές.
Η αμαξοστοιχία θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 14:00 και θα αναχωρήσει πάλι με προορισμό την Αθήνα στις 23:00.
Ναυλωμένα λεωφορεία από τα συνδικάτα αναχώρησαν από την Παρασκευή και θα αναχωρήσουν και το Σάββατο από την Αθήνα και άλλες με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Την Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία των ένστολων των Σωμάτων Ασφαλείας. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και βουλευτές όλων των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.