Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση του κ. Σταύρου Καλαφάτη, αναφορικά με την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά, λόγω της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Είχαμε έγκαιρα και πιεστικά προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, η επιβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο φυσικό αέριο. Ήδη, από 1ης Σεπτεμβρίου, η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά αυξήθηκε πάνω από 30%!
Η αύξηση ήταν, εξαιτίας των κυβερνητικών αποφάσεων, αναπόφευκτη και μόνο οι αρμόδιοι υπουργοί, είτε δεν μπορούσαν να το αντιληφθούν, είτε αδιαφορούν για τις συνέπειες που έχουν τα μέτρα αυτά για τον απλό καταναλωτή.
Καλούμε, επειγόντως την κυβέρνηση και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να επισπεύσουν τη λήψη ρυθμιστικών μέτρων που θα αντισταθμίσουν την επιβολή του Ε.Φ.Κ. στο φυσικό αέριο. Άλλως ο καταναλωτής θα βρεθεί σε ακόμη δυσχερέστερη θέση».