Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Εβδομάδα πεζοδρομήσεων στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Βίντεο και εικόνες από την Οδό Αμπελώνων της Ξηροκρήνης
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας έχει αρχίσει από χθες το τετραήμερο πρόγραμμα πεζοδρομήσεων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, το οποίο κορυφώνεται την ερχόμενη Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, με τον αποκλεισμό των αυτοκινήτων από όλο το ιστορικό κέντρο.
Οι έξι δημοτικές κοινότητες συγκρότησαν οι ίδιες το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, κινητοποιώντας συλλόγους και ομάδες πολιτών που διοργανώνουν εκδηλώσεις και γιορτές ανάκτησης του δημόσιου χώρου στη διάρκεια των πεζοδρομήσεων. Οι εκδηλώσεις άρχισαν χθες από την Τριανδρία και την πέμπτη δημοτική κοινότητα, όπου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα πεζοδρομήθηκαν τρεις δρόμοι.
Σήμερα Τρίτη, από τις 6 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., στην τέταρτη δημοτική κοινότητα πεζοδρομούνται η οδός Ανατολικής Θράκης (Κλεάνθους - Ιλισού) και η οδός Ιλισού (Αν. Θράκης - Πόντου) και θα δοθεί συναυλία από τη χορωδία του ΚΑΠΗ, καθώς και επίδειξη ξιφασκίας στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα. Στη δεύτερη δημοτική κοινότητα θα πεζοδρομηθεί η οδός Αγίων Πάντων (Αγάθωνος - Γρ. Κολωνιάρη) και η Οδός Αμπελώνων (Αγ. Πάντων - Καλλιθέας).
Φώτης Κουτσαμπάρης