Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ευρωπαϊκή η κρίση και με στόχο το ευρώ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ


Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για τις επενδύσεις και για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι η χρηματοδότηση, σημείωσε ο ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης.Ο ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας και πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Γ. Χατζημαρκάκης
Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για τις επενδύσεις και για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι η χρηματοδότηση, σημείωσε ο ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης. Και μάλιστα όπως είπε οι ελληνικές επιχειρήσεις και δη οι μικρές χρειάζονται κεφάλαια κίνησης και για αυτό θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιτρέψει προγράμματα όπως το Jeremie να χορηγούν τέτοιου είδους ρευστότητα.
Σημείωσε ακόμα ότι χρειάζεται μία τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα τις στηρίζει στις δραστηριότητές τους (π.χ. εξαγωγές).
Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Μαΐλλης σημείωσε πως η μείωση της εθνικής συμμετοχής θα βοηθήσει στην απορρόφηση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού επιμελητηρίου κ. Ι. Τσαμίχας σημείωσε πως: οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν -αν και δεν το παραδέχονται- ότι μεγάλος μέρος της ελληνικής κρίσης είναι ευρωπαϊκή κρίση που έχει στόχο το ευρώ και την ΕΕ και θα πρέπει να προστατεύσει τα μέλη της.
Ακόμα οι επικεφαλής των επιμελητηρίων ζήτησαν σταθερό φορολογικό πλαίσιο και να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές.
"Εθνος"