Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο Τέλος στα Ακίνητα - Απόδειξη αποτυχίας της κυβέρνησης

Η επιλογή της κυβέρνησης να επιβάλει Ειδικό έκτακτο Τέλος στα Ακίνητα για δύο χρόνια, επιβεβαιώνει την αποτυχημένη οικονομική πολιτική που ακολουθεί. Αν ήταν επιτυχής η ακολουθούμενη πολιτική, δεν θα χρειάζονταν κάθε δύο μήνες να «ξεσπά» στη χώρα νέα φοροκαταιγίδα. Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλες τις μεθόδους επιβολής νέων φόρων και αναγκάστηκε να ανατρέξει στο 1993 για να επαναφέρει έναν ακόμη ξεχασμένο φόρο.
Αλήθεια πότε θα κατανοήσει ότι με συνεχή επιβολή φόρου απλώς θα αυξάνει την ύφεση;
Πότε θα κατανοήσει ότι με τέτοιες μεθόδους δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση;
Πότε θα στρέψουμε την προσοχή μας στην ανάπτυξη;
Πότε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να αυξηθεί το ΑΕΠ μέσω αύξησης της παραγωγικότητας και έτσι να εξαλείψουμε το πρωτογενές έλλειμμα;
Δεν βλέπουν ότι κάθε μέρα δικαιώνεται ο Αντώνης Σαμαράς; Γιατί δεν προχωρούν σε μια ειλικρινή αυτοκριτική και αναγνώριση του λάθους;
Γιατί δεν αλλάζουν επιτέλους πολιτική;
Αν συνεχιστεί η ακολουθούμενη πολιτική σε δύο περίπου μήνες – τον Νοέμβριο – θα επανέλθει θέμα νέων φόρων, όπως γίνεται με την Εισφορά στα Ακίνητα.
Άλλωστε και τον Ιούλιο που ψηφίζονταν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν υπήρχαν δηλώσεις για οριστική λύση στην κρίση; Τα ίδια θα γίνουν και τον Νοέμβριο.
Η μόνη λύση πλέον είναι οι εκλογές. Μπορούμε να παραδειγματιστούμε από την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Οι χώρες αυτές ξεπερνούν την κρίση μετά από εκλογές. Μετά από αλλαγή της κυβέρνησης που αποφάσισε την ένταξη της χώρας τους στην Τρόικα.
Χρειαζόμαστε οικονομική πολιτική που να στηρίζεται, να σέβεται του πολίτες. Χρειαζόμαστε κυβέρνηση να λέει την αλήθεια.

Δήμητρης Πανοζάχος