Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ

Με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλουμε την προκλητική ανακοίνωση των ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, με την οποία καταγγέλλει το κίνημά μας «για βανδαλισμούς, κλοπές, ζημιές μεγάλης έκτασης, καθύβριση υπαλλήλων, ξυλοδαρμούς εργαζομένων αλλά και διερχόμενων οδηγών».
 Η ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ δεν χάνει την ευκαιρία για οποιοδήποτε πρόβλημα της να καταγγέλλει το κίνημα μας, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ: από τη μείωση της κυκλοφορίας στους εθνικούς δημόσιους δρόμους, τη διακοπή της χρηματοδότησης από τις τράπεζες, τη μη επιστροφή του ΦΠΑ από το κράτος, μέχρι τη παύση εργασιών στα εργοτάξιά της. Όταν δεν καταγγέλλει εμάς, τα ρίχνει στη βροχή για τις διαρκείς κατολισθήσεις στα Τέμπη ή στο χιονιά για τις περιπτώσεις διακοπής της κυκλοφορίας.
Όπως είχαμε κατ΄ επανάληψη επισημάνει, η πολιτική του κεφαλαίου και της τρόικας μέσω της εκχώρησης των κοινωνικών αγαθών στους ιδιώτες και η αποστέρηση των μέσων ύπαρξης σε εκατομμύρια, είναι η μόνη υπεύθυνη για την κοινωνική απόγνωση. Κι αυτή έχει φτάσει στα ύψη όπως φάνηκε και στην φετινή κινητοποίηση της ΔΕΘ.
Η πολιτική της εταιρείας ΑΙΓΑΙΟΝ ΑΕ, ακόμα και στη βάση της τήρησης των άθλιων συμβάσεων παραχώρησης είναι παράνομη, καθώς δεν τηρεί καν τις συμβατικές της υποχρεώσεις, υποχρεώνει καθημερινά τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της να παρανομούν εκτελώντας χρέη δημοσίων υπαλλήλων, να εγκλωβίζει στις μπάρες χιλιάδες μέλη του κινήματός μας που αρνούνται να μην πληρώσουν τα χαράτσια, να μην εκτελεί τα έργα απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους επειδή δεν τα βρίσκει με το ανυπόληπτο κράτος και τις τράπεζες, ειδοποιεί παρανόμως την αστυνομία για λήψη στοιχείων των οδηγών, εγκαλεί εκατοντάδες συναγωνιστές στον εισαγγελέα, αποστέλλει εξώδικα σε εκατοντάδες κατεστραμμένους φορτηγατζήδες και επαγγελματίες και απειλεί με δικαστήρια.
Είχαμε επίσης επισημάνει ότι η ντροπολογία Ρέππα, να μετατρέψει την άρνηση πληρωμής στους ληστές, σε παράβαση του ΚΟΚ, δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να λύσει το κοινωνικό πρόβλημα.
Αντίθετα, οι τροχονόμοι και οι διοικητές των τμημάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με την καθημερινή κοινωνική οργή. Η τροχαία, ειδικά στην περιοχή μας (Πελασγία-Λεπτοκαρυά), έχει μετατραπεί στον κατασταλτικό μηχανισμό του κινήματός μας. Η γελιοποίηση τους δεν έχει όρια: Κρύβονται για να πιάσουν κάποιον αγωνιστή, χρησιμοποιούν ασυρμάτους για να εκδώσουν κάποια παράβαση παραβιάζοντας το «αυτοπροσώπως» του νόμου Ρέππα, χρησιμοποιούν τα ολοκαίνουργια OCTAVIA για να μην γίνουν αντιληπτοί, απορρίπτουν τις νόμιμες ενστάσεις μας προφορικά και ποτέ γραπτά, χρησιμοποιούν στοιχεία των εταιριών για τον αριθμό διελεύσεων κάθε οχήματος που δεν έχει πληρώσει για να κρίνουν το βάσιμο ή το αβάσιμο των ενστάσεων, πολλές φορές ο εκδότης των κλήσεων είναι και ο προφορικά απορρίπτων τις ενστάσεις.
Το κίνημα μας που είναι δυο χρόνια στους δρόμους δεν έχει εντοπίσει μεταξύ των εργαζομένων στα διόδια, τραμπούκους εργαζόμενους. Η δραματική μείωση των εσόδων των εταιρειών (2009- 5εκατομ€/μήνα, 2010- 3 εκατομ€/μήνα, φέτος σίγουρα χαμηλότερα), αυξάνει την πίεση των εταιρειών προς τους εργαζόμενους, υπό το διαρκές φάσμα της απόλυσης σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, όπως συμβαίνει σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.
Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι των διοδίων βρίσκονται μεταξύ της απόλυσης και της κοινωνικής οργής. Η έλλειψη ενός σωματείου που θα καλύπτει συνδικαλιστικά όλους τους εργαζόμενους εταιρειών και εργολάβων, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, μπορεί να συσταθεί σήμερα για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αποζημιωθούν όταν τα διόδια γίνουν ηλεκτρονικά, όταν οι κοινοπραξίες εγκαταλείψουν τους δρόμους, όταν πτωχεύσουν, να αντιμετωπίσουν συλλογικά τη πίεση της εργοδοσίας, το δικαίωμα για δουλειά.
Κάθε ατομική πράξη βίας βρίσκει την εξήγησή της στην ωμή βία του κράτους και των αστυνομικών του, των κοινοπραξιών, των τραπεζών και των επιταγών των τροϊκανών που οδηγούν τη πλειοψηφία του πληθυσμού στην εξαθλίωση και αναπόφευκτα στην κοινωνική εξέγερση για την ανατροπή τους. Εκείνη τη στιγμή, ο Δεκέμβρης 2008 θα μοιάζει με ένα μικρό επεισόδιο της ιστορικής εξέλιξης.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ