Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Σούπερ Λίγκα: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-0

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται από την Κυριακή το βράδυ ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του με 3-0 επί της ΑΕΚ στην Τούμπα, χάρη σε γκολ των Βιεϊρίνια, Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη.
Όπως φανερώνει και το τελικό σκορ, η επικράτηση του δικεφάλου του Βορρά ήρθε πιο εύκολα απ' όσα θα φαντάζονταν και οι ίδιοι οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι για το πρώτο ουσιαστικά ντέρμπι στη φετινή σεζόν. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τα τρία τέρματά τους στο πρώτο μέρος και στη συνέχεια έριξαν στροφές, προκειμένου να κάνουν συντήρηση δυνάμεων εν όψει της αναμέτρησής τους με την Ρούμπιν Καζάν την Πέμπτη για τους ομίλους του Europa League.
Στην αντίπερα όχθη ο Μανόλο Χιμένεθ είδε σε ένα ακόμα παιχνίδι την ομάδα του να καταρρέει αμυντικά και να δέχεται με ευκολία γκολ, γεγονός που της έχει στοιχίσει φέτος και αν δεν αλλάξει κάτι, θα της στοιχίσει πολύ περισσότερο στο μέλλον.
Χαρακτηριστικό είναι πως στην πρώτη μόλις καλή ευκαιρία του στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ και στη συνέχεια όλα έγιναν πιο εύκολα γι' αυτόν. Το 1-0 έγινε στο 16' μετά από σουτ του Φωτάκη, στο οποίο η μπάλα κόντραρε στον Καλά και στρώθηκε στον Βιεϊρίνια, που ανενόχλητος μέσα στην περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Αραμπατζή.
Το γκολ επέτρεψε στους γηπεδούχους να βρουν ηρεμία στο παιχνίδι τους και να βάλουν του μπάλα κάτω, την ώρα που οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης έμοιαζαν να μη μπορούν να βρουν καθόλου τα πατήματά τους. Έτσι η πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ στο παιχνίδι ήταν ένα μακρινό σουτ του Γκούντγιονσεν, το οποίο μπλόκαρε με ευκολία ο Κρέσιτς στο 35'.
Δυο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ θα πετύχαινε και το δεύτερο τέρμα του, παίρνοντας από πολύ νωρίς σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Αθανασιάδη, όμως το μισό γκολ θα πρέπει να κατοχυρωθεί στον Έτο, ο οποίος έκανε όλη την ενέργεια από τα δεξιά και του το έδωσε στο πιάτο.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με τον Λίνο να κάνει τη χαμηλή σέντρα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ και τον Σαλπιγγίδη με κοντινή προβολή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Αρίας, Γκαρσία, Φωτάκης (65' Σπαντάσιο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (77΄Γεωργιάδης)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Γεωργέας (61' λ. τρ. Χ. Κάρλος), Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Βάργκας, Μάκος, Κάλα (46' Μπελέκ), Λεονάρντο, Γκούντγιονσεν, Λυμπερόπουλος (46' Γκερέιρο)