Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

«Η κυβέρνηση του «διαδικτύου» και του «open government», χρειάστηκε 14 μήνες για να αντιληφθεί τη χρησιμότητα των παραπάνω και για τη διαφάνεια της διεκπεραίωσης των μικρών φωτοβολταϊκών.

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με την επιστολή του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη προς τη διοίκηση της ΔΕΗ για τα φωτοβολταϊκά , έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση του «διαδικτύου» και του «open government», χρειάστηκε 14 μήνες για να αντιληφθεί τη χρησιμότητα των παραπάνω και για τη διαφάνεια της διεκπεραίωσης των μικρών φωτοβολταϊκών.Όλοι θυμόμαστε την επικοινωνιακή πολιτική του ΥΠΕΚΑ στην πλήρη έξαρσή της τον περασμένο Ιούνιο, όταν με το ν. 3851/2010 (έργο της προκατόχου του κ. Παπακωνσταντίνου) ανατέθηκε η διαχείριση της διεκπεραίωσης των μικρών φ/β στην υπό δημόσιο έλεγχο ΔΕΗ. Τότε, «πράσινα» στελέχη και συντασσόμενοι με την κ. Μπιρμπίλη φορείς μιλούσαν για θρίαμβο κατά της γραφειοκρατίας και άλλα τέτοια φληναφήματα. Αλλά, όλα έγιναν, όπως πάντα συμβαίνει με την «εικονική» διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς πρόγραμμα! Αγρότες που εξαπατήθηκαν από τη κυβέρνηση ότι θα έχουν άμεσα το δικό τους φωτοβολταϊκό και μικροί και μεσαίοι επενδυτές περιμένουν ακόμα τη σειρά τους για να λάβουν όρους σύνδεσης του φ/β σταθμού τους και διαμαρτύρονται καθημερινά. Ωστόσο, μετά από ένα χρόνο, το ΥΠΕΚΑ ανακάλυψε ότι, η διορισθείσα από αυτό διοίκηση της ΔΕΗ δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγει τυχόν συμπτώματα διαφθοράς, κατά τη διαδικασία της χορήγησης των όρων σύνδεσης και ζητεί να αναρτώνται στο διαδίκτυο και κατά χρονολογική σειρά οι σχετικές αιτήσεις. Η κυβέρνηση, αφού χρησιμοποίησε τη φωτοβολταϊκή τεχνολογία για να αναπτύξει έναν άκρατο «ενεργειακό» λαϊκισμό, απαξιώνοντας έτσι μια τεχνολογία με θετική συνεισφορά στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, βρίσκεται τώρα, όπως ήταν επόμενο, μπροστά σε αδιέξοδα που δεν μπορεί να διαχειριστεί. Εμείς, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη τα αδιέξοδα αυτά στην κυβέρνηση, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής.Τώρα όμως για την κυβέρνηση είναι αργά! Ήρθε η ώρα να εισπράξει τα αποτελέσματα της προχειρότητας και του λαϊκισμού της».