Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ- ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ;

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ -
«Καμπάνα» 50 εκατ. ευρώ στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»
Το παραπάνω δημοσίευμα των εφημερίδων ακούγεται σαν το πιο σύντομο ανέκδοτο. Πρώτα από όλα δεν τα πήραν, απο την εταιρία, αυτά τα χρήματα. Μας έχει συνηθίσει η μνημονιακή "κυβέρνηση" σε παραμύθια. Έτσι εκλέχτηκε εξ άλλου.

Με το ψέμμα: "Λεφτά υπάρχουν". Στα θέματα με τους μεγαλοεργολάβους τι να πρωτοθυμηθούμε; Την κοροϊδία του Μαγκριώτη που αρχίζει απο το 2009 να τάζει εκπτώσεις στα διόδια και άριστους παράδρομους; Για το χάρισμα, με μια απλή αποφαση του Ρέππα, των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ πρόστιμο απο την πολεοδομία Καπανδριτίου σε βάρος της Νέας οδού για παράνομα κτίσματα και άλλες παραβάσεις; Για τα πάνω απο 37 εκατομμύρια ευρώ χάρισμα στον εθνικό μεγαλοεργολάβο απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τούνελ που δεν έγιναν; Για τα πανωπροίκια στους μεγαλοεργολάβους;

Μας λένε για "τιμωρία" της Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου ΑΕ, όταν καθημερινές είναι οι καταγγελίες απο συναγωνιστές για τις παρανομίες των οργάνων της τροχαίας σε βάρος συμπολιτών μας που αρνούμενοι να σκύψουν το κεφάλι, δεν πληρώνουν το χαράτσι.Ιδιαίτερα στα διόδια της Πελασγίας- συμφερόντων της Αιγαίο ΑΕ.

Εκεί, οι σεκιουριτάδες τροχονόμοι (μπομπολάκια τους λέει ο λαός) με αφορμή τη διαβόητη ντροπολογία Ρέπα, παραμονεύουν πίσω απο πινακίδες και θάμνους. Μόλις δουν το θήραμα τους εφορμούν δείχνοντας ύποπτα υπερβάλλοντα ζήλο κατά των πολιτών. Παίρνουν δίπλωμα, πινακίδες και 200 ευρώ. Σε εποχές που το κάθε ευρώ λείπει απο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Αυτή η κυβέρνηση, με αυτούς τους νόμους και αυτά τα όργανα τάξης θα στραφεί ενάντια στις εταιρίες;

Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ συμφώνησαν να δοθούν οι εθνικοί μας δρόμοι, βορά στους μεγαλοεργολάβους μέσα απο αποικιοκρατικού τύπου συμβάσεις παραχώρησης.



Είναι προφανές. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Είναι στα πλαίσια της πολιτικής που υπόσχεται ότι έχουμε λεφτά, δεν θα κάνουμε απολύσεις, δεν θα κόψουμε τις συντάξεις, δεν θα μειώσουμε τους μισθους και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, θα κάνουμε κάθαρση στα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, της ζήμενς , του βατοπεδίου, των προμηθειών κάτω απο το τραπέζι και πολλές φορές κάτω απο το νερό (βλέπε υποβρύχια). Και είναι φυσικό. Τα παιχνίδια της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τους μεγαλοεργολάβους μοιάζουν με τις ενδοοικογενειακές διενέξεις για το μοίρασμα της πίτας στο κοινό φαγοπότι.

Γιατί απλούστατα η κυβέρνηση είναι καμαριέρα των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών και της τρόικας. Τα συμφέροντα τους εξυπηρετεί και όχι του λαού. Για τον λαό επιφυλάσσει πλαστικές σφαίρες,καρκινογόνα χημικα δηλητήρια και ξύλο από τους ανεγκέφαλους παραιτωριανούς.
Την κόπρο του Αυγεία δεν την καθάρισε ο Αυγείας γιατί αυτός την εξέθρεφε και την ανεχόταν. Την καθάρισε ο Ηρακλής.
Ηρακλής στην περίπτωση αυτή πρέπει να είναι ο ίδιος ο λαός που με ακηδεμόνευτες δράσεις από τα κάτω, θα καθαρίσει και την κοπριά και το σύστημα που την παράγει. Εξάλλου μόνο κοπριά, βρωμιά και δυσωδία παράγει πλέον το σύστημα τους.
Στην κατεύθυνση της πάλης αυτής, μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους πολίτες, κινείται και το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ www.oxidiodia.gr.
το δημοσίευμα εδώ: http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/08/blog-post_5005.html
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΟΓΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΠΑΘΕ
«Καμπάνα» 50 εκατ. ευρώ στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»