Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Πολλαπλά πύρινα μέτωπα με κόντρα άνεμο

Σκληρή μάχη δίνουν άνδρες της πυροσβεστικής την Κυριακή. Υπό μερικό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Λαγονήσι και Μαγούλα. Πύρινο μέτωπο στη Λίμνη Ευβοίας. Μεγάλη φωτιά καίει δάσος στην Αχαΐα
Ακόμα μια πολύ δύσκολη ημέρα για την πυροσβεστική, που αντιμετωπίζει μεγάλες πυρκαγιές εν μέσω θυελλωδών ανέμων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στο Λαγονήσι και τη Μαγούλα Αττικής. Στην Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και δύο ελικόπτερα, ενώ στη Μαγούλα 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα και τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου. Στο Λαγονήσι προς στιγμήν απειλήθηκε οικισμός, ωστόσο χάρη στην άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής και στη Λίμνη Ευβοίας και καίει αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ ρίψεις κάνουν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Αγίου Νικολάου Σπάτων Αχαΐας. Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Η φωτιά δεν έχει απειλήσει το μοναστήρι, που βρίσκεται στην περιοχή, ωστόσο πολλά στρέμματα δάσους έχουν γίνει στάχτη.
Για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς επιχειρούν 15 οχήματα με 24 άνδρες και 27 πυροσβέστες του πεζοπόρου τμήματος πήραν μέρος από αέρος. ένα ελικόπτερο, και πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.