Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Οι μετεγγραφές της ημέρας στην Ευρώπη


Η ολοκλήρωση της μετεγγραφής του Σεσκ Φάμπρεγας από την Άρσεναλ στην Μπαρτσελόνα επισκίασε οποιαδήποτε άλλη κίνηση ευρωπαϊκής ομάδας στο μετεγγραφικό παζάρι. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η μετακίνηση του Σάμουελ Ετό στην Ανζί είναι θέμα ωρών να γίνει, καθώς ο Καμερουνέζος πιθανότατα την Τρίτη θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις.


ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Επιτέλους ολοκληρώθηκε το σίριαλ της μεταγραφής του Σεσκ Φάμπρεγας από την Άρσεναλ στους «μπλαουγκράνα». Ο 24χρονος μέσος αποθεώθηκε από 35.000 φίλους της νέας του ομάδας στο «Καμπ Νου», όπου και έγινε η παρουσίασή του. Νωρίτερα, είχε υπογράψει συμβόλαιο πέντε ετών, ενώ η Μπαρτσελόνα θα καταβάλει στην αγγλική ομάδα 29 εκατ. ευρώ, ενώ αν κατακτήσει δύο πρωταθλήματα κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ με τον Φάμπρεγας, θα δώσει επιπλέον 5 εκατ. ευρώ. Από 2 εκατ. ευρώ για κάθε πρωτάθλημα και 1 για το Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον, μπήκε ρήτρα στο συμβόλαιό του που φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ!

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Κοντά στην απόκτηση του Εμανουέλ Εμπούε από την Άρσεναλ είναι η Γαλατασαράι. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του τουρκικού συλλόγου οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό σημείο και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή, το κόστος της οποίας θα ξεπεράσει τα 8 εκατ. ευρώ. Ο 28χρονος διεθνής άσος της Ακτής Ελεφαντοστού από το 2004 αγωνίζεται στην Άρσεναλ και σε 216 αγώνες έχει σημειώσει 13 γκολ.

ΑΝΖΙ: Όπως αναφέρει η ιταλική έγκυρη εφημερίδα Gazzetta dello Sport το μόνο που απομένει για να γίνει παίκτης της Ανζί ο Σάμουελ Ετό είναι να περάσει από ιατρικά τεστ και να ανακοινωθεί! Σύμφωνα με το δημοσίευμα αύριο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις στην Ρώμη και αν όλα πάνε καλά η Ανζί θα ανακοινώσει και επίσημα την μεταγραφή του. Ο Καμερουνέζος επιθετικός θα βρεθεί στην κλινική Villa Stuart (στην οποία είχε περάσει από ιατρικές εξετάσεις και ο Τζούτζακ της ρωσικής ομάδας) το μεσημέρι της Τρίτης στις 12, ενώ είναι πολύ πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του στο ρώσικο πρωτάθλημα στο παιχνίδι της ερχόμενης αγωνιστικής απέναντι στην Διναμό Μόσχας στην Μαχατσάλα.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΓΚΑΛΑΞΙ: Συμπαίκτης των Λάντον Ντόνοβαν και Ντέιβιντ Μπέκαμ θα γίνει ο Ρόμπι Κιν. Ο Ιρλανδός επιθετικός ανακοινώθηκε από την ομάδα των ΗΠΑ, ωστόσο δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες του συμβολαίου του. «Είμαι ενθουσιασμένος, είναι τιμή μου που θα παίξω στους Λος Αντζελες Γκάλαξι. Ηθελα πάντα να έρθω να παίξω στο MLS, είναι για 'μένα ο τέλειος συνδυασμός και ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ηδη με την οικογένειά μου νιώθουμε πολύ καλά εδώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κιν, ο οποίος το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε δανεικός στην Γουέστ Χαμ, που υποβιβάστηκε στην Τσάμπιονσιπ Αγγλίας.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Τριετές συμβόλαιο στην Παρτιζάν Βελιγραδίου υπέγραψε ο 22χρονος μέσος από τη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, Νταβίντ Μανγκά. Ο Αφρικανός εντάχθηκε στο δυναμικό της σερβικής ομάδας από τη Μόναχο 1860, όπου αγωνίστηκε για τρία χρόνια με τους αναπληρωματικούς στις μικρές κατηγορίες του γερμανικού πρωταθλήματος. «Τον αποκτήσαμε με τη μορφή της επένδυσης για το μέλλον, διότι είναι ένας αρκετά ταλαντούχος παίκτης κι έχει όλα τα στοιχεία για να κάνει καριέρα στην Παρτιζάν», τόνισε ο διευθυντής του συλλόγου, Μλάντεν Κρστάγιτς.

ΜΠΑΝΙΚ ΟΣΤΡΑΒΑΣ: Μετά από το σύντομο πέρασμά του από τον Πανιώνιο (για περίπου 5 μήνες), ο Βάτσλαβ Σβέρκος επέστρεψε στην πατρίδα του, την Τσεχία για να ενισχύσει την Μπάνικ Οστράβα. Ο 27χρονος επιθετικός υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. «Αισθάνομαι ότι η Μπάνικ χρειάζεται βοήθεια περισσότερο από ποτέ» τόνισε ο Σβέρκος στις πρώτες του δηλώσεις. Θυμίζουμε, ότι έχει κάνει αξιοσημείωτη καριέρα στη Γερμανία με τη φανέλα της Γκλάντμπαχ και της Χέρτα, ενώ έχει αγωνιστεί επίσης σε Αούστρια Βιέννης και Σοσό.