Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Θεσσαλονίκη. Σε έξαρση οι ληστείες και οι διαρρήξεις

Μεγάλη είναι η αύξηση στα ποσοστά των ληστειών και των διαρρήξεων στη Θεσσαλονίκη το πρώτο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ. Ειδικότερα, οι ληστείες στον δρόμο εμφανίζουν αύξηση 16%, οι αρπαγές τσαντών 150%, οι διαρρήξεις σε κατοικίες 50% και οι διαρρήξεις σε καταστήματα 50%.
Σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έκανε πρόσφατα ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Καράογλου.
«Ένας μεγάλος και επικίνδυνος κύκλος βίας και εγκληματικότητας έχει ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη, σκορπίζοντας τον τρόμο στους πολίτες, που φοβούνται πλέον να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της πόλης. Το κύμα βίας έχει πυροδοτήσει η οικονομική κρίση και το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει μεγάλη μερίδα των πολιτών και μεταναστών, ενώ η συνεχής ύφεση στην οποία βυθίζεται η χώρα, ελλοχεύει ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για το μέλλον», ανέφερε.
«Κάποιες επιθέσεις είναι τόσο σοβαρές, που τα θύματα υποκύπτουν στα τραύματά τους ή χρειάζονται χειρουργικές επεμβάσεις και μήνες αποθεραπείας», πρόσθεσε.