Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Πρόκληση στο περί δικαίου αίσθημα το νέο μισθολόγιο

Δημόσιοι υπάλληλοι πολλών ταχυτήτων από το "ενιαίο μισθολόγιο"
Μετά την είδηση ότι εφοριακοί και τελωνειακοί δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ από την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων (θα ενσωματωθούν στον μισθό τους), σήμερα έγινε γνωστό ότι...αυτό ισχύει και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που λαμβάνουν το ειδικό επίδομα και δεν θα τους "αγγίξουν". Υπάλληλοι δύο ταχυτήτων δημιουργούνται στο Δημόσιο…
 Τα μέτρα που λαμβάνονται πλέον έχουν «στόχο» τους νεοπροσληφθέντες, αφού όπως όλα δείχνουν είναι οι μόνοι που θα δεχτούν μειωμένους μισθούς!
Συγκεκριμένα, όσο μειώνονται τα επιδόματα θα αυξάνεται ο μισθός των συγκεκριμένων δημοσίων υπαλλήλων μέσω… «προσωπικής διαφοράς» (έτσι θα ονομάζονται τα επιπλέον χρήματα). Ωστόσο, κάποιος που θα προσληφθεί τώρα δεν θα έχει το δικαίωμα της «προσωπικής διαφοράς». Τα επιδόματα αυτά θα μειώνονται για τους ευνοούμενους… σταδιακά μέσα σε κάποια χρόνια (δεν έχει διευκρινιστεί πόσα).Εκτός από τους νεοπροσληφθέντες χαμένοι είναι και όσοι δεν έπαιρναν ειδικά επιδόματα, οπότε δεν θα δουν αυξήσεις.Οι αναλυτές ανησυχούν, αφού οι μισθολογικές διαφορές από υπουργείο σε υπουργείο θα είναι μεγάλες, οπότε θα υπάρξουν περισσότερα αιτήματα για μετακίνηση.
Το μόνο παρήγορο είναι ότι θα μπει πλαφόν 10% στα ανώτατα στελέχη του Δημοσίου (Γεν. Διευθυντές κ.λ.π)
star.gr