Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Έβαλαν φωτιά και έφυγαν με τα χρήματα

Σε οργανωμένο σχέδιο ληστών φαίνεται ότι οφείλεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Αιγύπτου. Κατάφεραν να φύγουν με τα χρήματα από ΑΤΜ, την ώρα που η περιοχή πνιγόταν στους καπνούς (Pics)
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον υπόγειο χώρο στάθμευσης στη συμβολή των οδών Πατησίων και Λ. Αλεξάνδρας στην πλατεία Αιγύπτου.
Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι σε σταθμευμένο όχημα και για την κατάσβεσή της έσπευσαν στο σημείο 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα.
Το έργο της πυροσβεστικής ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς οι καπνοί ήταν πυκνοί, ωστόσο η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου μία ώρα αργότερα.
Το σχέδιο των ληστών
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά οφείλεται σε οργανωμένο σχέδιο ληστών. Το βράδυ της Δευτέρας έγινε δολιοφθορά σε ΑΤΜ, που βρίσκεται στον χώρο.
Σήμερα όταν έφτασε τεχνικός συνοδεία ανδρών ασφαλείας για να διορθώσει το πρόβλημα, κακοποιοί με υποπολυβόλα βγήκαν από το υπόγειο πάρκινγκ, τους ακινητοποίησαν και πήραν τα χρήματα.
Σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε φωτιά στο δεύτερο υπόγειο σε αυτοκίνητο που ήταν κλεμμένο από τον περασμένο Μάιο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός σε εργαζόμενους και πελάτες, που ευτυχώς βρίσκονταν στο ισόγειο.Με αυτόν τον τρόπο οι ληστές κατάφεραν να ξεφύγουν την ώρα που όλοι προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από τις φλόγες και τους καπνούς.
Η περιοχή αποκλείστηκε, καθώς υπήρχε φόβος της εξάπλωσης της πυρκαγιάς σε διπλανά κτίρια, ενώ ακούγονταν εκρήξεις από το πάρκινγκ.Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται, ενώ την υπόθεση παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική.