Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ψάχνει περιφέρεια ο Ραγκούσης


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε αναζήτηση εκλογικής περιφέρειας προκειμένου να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές βρίσκεται ο Γιάννης Ραγκούσης, με τη Β’ Αθηνών να μην εμφανίζεται πλέον και τόσο… αυτονόητη επιλογή.
Ο Υπουργός Υποδομών ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, ενώ και στην πρώτη θητεία του στο Κοινοβούλιο, μετά τις εκλογές του 2007, είχε υπηρετήσει και πάλι ως βουλευτής Επικρατείας.
Την περίοδο που ήταν στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, ως πανίσχυρος Υπουργός Εσωτερικών και επί της ουσίας συντονιστής του κυβερνητικού έργου, εθεωρείτο δεδομένη η υποψηφιότητά του στη Β’ Αθηνών, προκειμένου να υπάρξει στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, μια δυναμική εκπροσώπηση της παπανδρεϊκής πτέρυγας.
Σήμερα ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Μετά τη μετακίνησή του στο υπουργείο Υποδομών, ο Γιάννης Ραγκούσης βρίσκεται και πολιτικά, εκτός από γεωγραφικά, σε απόσταση από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο χειρισμός της κόντρας με τους ιδιοκτήτες ταξί, που θεωρείται ότι έχουν μεγάλη δύναμη ιδιαίτερα στη Β’ Αθηνών, του δημιουργεί εκ των πραγμάτων «θέμα».
Ενώ, επιπροσθέτως, από τη στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος «άλλαξε στρατόπεδο», και βρίσκεται πλέον πιο κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Υπουργός Υγείας θα πριμοδοτηθεί περαιτέρω, σε μια περιφέρεια στην οποία ήδη, από τις προηγούμενες εκλογές, κατάφερε να εκλεγεί πρώτος βουλευτής.
Δεν θα πρέπει άλλωστε να διαφεύγει της προσοχής ότι, στις νέες πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Ραγκούσης δείχνει να έχει συμπτύξει συμμαχία με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Με ό, τι συνεπάγεται αυτό, είτε για το ενδεχόμενο «συνεργασίας» στη Β’ Αθηνών, είτε για ενίσχυση του Υπουργού Υποδομών σε όποια άλλη εκλογική περιφέρεια της χώρας επιλέξει να είναι υποψήφιος.