Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Αγνοείται η τύχη του Καντάφι

Ιστορικές στιγμές ζει η Λιβύη
Άφαντος παραμένει ο Μουαμάρ Καντάφι. Κατέλαβαν την Τρίπολη οι εξεγερμένοι. Υπό τον έλεγχό τους η δημόσια τηλεόραση. Συνελήφθησαν τρεις γιοι του. Αιματηρές συγκρούσεις με εκατοντάδες θύματα.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Jamahiriyah της Λιβύης σταμάτησε να εκπέμπει σήμερα και εκπρόσωπος των εξεγερμένων είπε ότι δυνάμεις που αντιτίθενται στο καθεστώς του Μουάμαρ Καντάφι πήραν τον έλεγχο των κεντρικών του γραφείων στην Τρίπολη."Οι επαναστάτες κατέλαβαν το κτίριο της τηλεόρασης, αφού σκότωσαν τους στρατιώτες που το είχαν περικυκλώσει. Βρίσκεται τώρα υπό τον έλεγχό τους", είπε ο εκπρόσωπος.Νωρίτερα, οι αντικαθεστωτικοί κατέλαβαν την πράσινη πλατεία, σημείο συμβολικό, καθώς παραδοσιακά θεωρείτο ως τόπος ένωσης των οπαδών του Συνταγματάρχη Καντάφι, η τύχη του οποίου αγνοείται.
Ο επικεφαλής του Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε ότι όλα θα τελειώσουν όταν συλληφθεί ο Καντάφι, στον οποίο εγγυάται μια δίκαιη δίκη.
Το ΝΑΤΟ, λίγο μετά από την είσοδο των Λίβυων επαναστατών στη Πράσινη πλατεία, ανακοίνωσε ότι το καθεστώς του Καντάφι είναι στο τέλος του.
Ο Μουαμάρ Καντάφι ωστόσο, εξακολουθεί να δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να αντισταθεί αν και τις τελευταίες ώρες δεν έχει στείλει κάποιο ηχητικό μήνυμα.

Συνελήφθησαν τρεις γιοι του Λίβυου ηγέτη

Οι λίβυοι εξεγερμένοι συνέλαβαν τον γιο του Μουάμαρ Καντάφι, Σαάντι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya σήμερα, επικαλούμενο τον επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
Δύο άλλοι γιοι του Καντάφι, ο Σάιφ αλ Ισλάμ και ο Μοχάμεντ, έχει επίσης ανακοινωθεί ότι συνελήφθησαν από τους εξεγερμένους Στο μεταξύ, αξιωματούχος των εξεγερμένων στην Τρίπολη δήλωσε ότι δυνάμεις πιστές στον Καντάφι έχουν σταθμεύσει άρματα μάχης κοντά στο λιμάνι της Τρίπολης και το κτιριακό συγκρότημα του Καντάφι.