Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ερωτήσεις στην βουλή του κ. Νίκου Νικολόπουλου για τους αγρότες

«Αισχρή κοροϊδία των αγροτών για τα φωτοβολταϊκά»
Πρωτοφανής είναι ο εμπαιγμός των αγροτών, οι οποίοι έχουν καταθέσει εδώ και περίπου έναν χρόνο αιτήσεις για αδειοδότηση φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 100 KW έκαστο και ακόμη περιμένουν…
Οι αγρότες δικαίως αισθάνονται ότι εξαπατήθηκαν, αφού αν και υποβλήθηκαν σε έξοδα για μελέτες, τοπογραφικά, συμβόλαια και παράβολα, η ΔΕΗ τους απαντά πως το δίκτυο είναι κορεσμένο και είναι αδύνατη η αδειοδότησή τους.
Εύλογα λοιπόν αναρωτιούνται γιατί η Πολιτεία τους έβαλε σε αυτή τη διαδικασία, αν υπήρχαν κωλύματα. Οι άνθρωποι αυτοί στερήθηκαν για να καταθέσουν τις μελέτες και τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν και μέχρι σήμερα έχουν εισπράξει μόνο αδιαφορία», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

«Μητρώο…ταλαιπωρίας το Μητρώο Αγροτών»

Μετέωροι βρίσκονται χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι αν και έχουν ξεκινήσει τη συγκομιδή και εμπορία των προϊόντων τους, αδυνατούν να ελέγξουν τους εμπόρους διατρέχοντας κίνδυνο όσον αφορά στην επιστροφή του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Και όλα αυτά γιατί το περίφημο Μητρώο Αγροτών δεν έχει ακόμη εκδοθεί. Ο Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, τόνισε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης : «Πριν από δύο μήνες ψηφίστηκε ο νόμος για το Μητρώο εμπόρων αγροτικών προϊόντων. Παρά ταύτα οι σχετικές αποφάσεις δεν έχουν εκδοθεί ακόμα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι έμποροι να πάρουν τον κωδικό, η αναγραφή του οποίου είναι απαραίτητη στα τιμολόγια αγοράς αγροτικών προϊόντων.Kατά συνέπεια διατρέχουν κίνδυνο όσον αφορά στην επιστροφή του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης», δήλωσε ο Αχαιός βουλευτής, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό το αυτονόητο, δηλαδή την εφαρμογή του Νόμου».
Τα πλήρη κείμενα των ερωτήσεων στην ιστοσελίδα www.nikosnikolopoulos.gr